Читај ми!

Brnabić razgovarala sa premijerom Australije Morisonom o Novaku Đokoviću

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u ponedeljak u kasnim satima sa premijerom Australije Skotom Morisonom.

U telefonskom razgovoru, Brnabić i Morison razmenili su sve informacije o trenutnoj situaciji u vezi sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, kome je australijski sud jutros po našem vremenu odobrio ulazak u tu zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je zatražila da Novak Đoković ima fer tretman od strane australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava.

Predsednica Vlade posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom na to da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Premijerka je takođe zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije razmenjuju direktno Vlada Srbije i Vlada Australije.

Premijer Morison je taj predlog prihvatio i positgnut je dogovor da njih dvoje svakako razgovaraju ponovo u narednim danima.

Brnabić je zamolila australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka.

Predsednica Vlade apostrofirala je da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne.

четвртак, 01. јун 2023.
18° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено