Lajović: Dokazao sam sebi da mogu, ali turnir nije gotov

Srpski teniser Dušan Lajović bio je prezadovoljan posle plasmana u polufinale mastersa u Monte Karlu. Lajović je pobedio Lorenca Sonega rezultatom 6:4, 7:5 i ostvario najbolji rezultat u karijeri na turnirima iz serije 1.000.

Dušan će od ponedeljka u najgorem slučaju biti 32. na ATP listi, što će mu biti najbolji plasman otkad je postao profesionalac.

"Trenutno osećam olakšanje jer sam dokazao sebi da mogu. Turnir još nije gotov, ali sam veoma srećan i zadovoljan načinom na koji sam igrao ove nedelje. Biti u polufinalu mastersa, tako jakog turnira, nešto je što će mi dati veliku dozu samopouzdanja i nadam se da neće biti jedini u budućnosti", rekao je Lajović.

U Kneževini je ostvario nekoliko velikih trijumfa, eliminisao je Davida Gofena i Dominika Tima, a sada će imati priliku da se bori za finale.

"Pokušavao sam da zadržim obrasce igre u važnim poenima. Znao sam da, ako budem igrao dobro i ako ne zabrljam, njemu će biti teško da osvaja poene. To je danas funkcionisalo i spasao sam veliki deo brejk šansi".

On će se u polufinalu sastati sa Danilom Medvedim iz Rusije, koji je u tri seta savladao Novaka Đokovića.

"Ovaj nivo tenisa je nešto što moram da zadržim ubuduće. Nadam se da ću zabeležiti ovakav rezultat na još nekoliko velikih turnira", zaključio je Lajović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво