Novak zbog povrede završio sezonu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da zbog povrede lakta propusti ostatak sezone. Predstoji mi nekoliko meseci bez tenisa, poručio je Đoković. Novak pravi tim za početak naredne sezone, Agasi ostaje trener.

"Nakon konsultacija sa specijalistima širom sveta, doneo sam odluku da napravim pauzu do kraja sezone. Dakle, bez turnira i zvaničnih mečeva u narednih nekoliko meseci, a pauzu ću iskoristiti da se posvetim porodici", poručio je Đoković.

"Povreda koju vučem godinu i po dana predstavljala mi je problem na mnogim turnirima, a pogotovo poslednjih nekoliko meseci. Predaja na Vimbldonu je bio dokaz da mora da se napravi ovakva radikalna odluka. Ovaj trenutak nije lak ni za mene ni za ljude oko mene, ali sam zahvalan pošto sam blagosloven da od početka karijere nemam većih zdravstvenih problema", objasnio je Novak.

Đoković je objasnio da mu je povreda lakta najviše smetala prilikom servisa, zbog čega je morao da napravi tehničke promene, što se odrazilo na igru.

Novak je objasnio da prva dva meseca neće smeti da igra i da trenira, pošto su se svi specijalisti složili da je odmor neophodan i da priroda povrede zahteva "pasivno-aktivnu" rehabilitaciju.

"Naredna dva meseca proći će bez reketa. Uskoro Jelena i ja postajemo roditelji po drugi put, pa će to biti naš fokus", rekao je Novak.

Đoković je objasnio da su svi stručnjaci sa kojima je razgovarao složni u oceni da operacija nije neophodna. 

 "Stručnjaci ne preferiraju takav poduhvat. Nikada se nisam operisao, niti želim. Drago mi je što ću prirodnim procesom da se vratim", rekao je Đoković i objasnio da je šest meseci sasvim dovoljno da se odmori i rehabilituje, kako bi od početka naredne godine igrao na najvišem nivou.

Đoković je rekao da će Andre Agasi biti njegov trener u narednom periodu, a da mu je želja da u tim ljudi oko sebe priključi Marija Ančića.

"Mario Ančić je i dalje prioritet, ali je izgradio život u drugoj sferi i želi da razmisli", objasnio je Novak. 

Đoković se zahvalio sponzorima koji su, kako kaže, ostali uz njega sve vreme. Đoković je dobio podršku od srpskih vaterpolista koji se nalaze u Budimpešti, a on im je uzvratio poljupcima i poželeo sreću na Svetskom prvenstvu. 

"Oni su naš najveći ponos. Pratim ih i podržavam", rekao je Novak.

Đoković priznaje da mu se mnogo stvari dogodilo, kako na privatnom, tako i u profesionalnom životu, zbog čega se "ispraznio".

"Rolan Garos je bio šlag na torti, kruna karijere. Nakon osvajanja, tražio sam sebe mesecima", priznao je Đoković.

Međutim, uveren je da se želja za tenisom i taj osećaj na terenu vraćaju, naročito u nekoliko poslednjih meseci.

"Jedva čekam da se vratim na teren. I to ne kažem zato što ste vi tu, ili zato što mi je neko rekao da to kažem. Tenis je moja ljubav i strast. Ne volim da pobedim u meču ili osvojim turnir. Volim kad imam reket u rukama. To me pokreće! Ne vidim kraj karijere blizu. Spremite se za nove mečeve", rekao je Novak uz osmeh.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво