Mari posle drame u finalu, čeka se Novak

Prvi teniser sveta Endi Mari plasirao se u finale Završnog turnira u Londonu pošto je u dramatičnom meču posle preokreta eliminisao Kanađanina Miloša Raonića 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9) u duelu koji je trajao čak tri sata i 38 minuta, što je rekord na ovom mastersu. Britanac će se za titulu poslednjeg turnira u sezoni boriti sa pobednikom meča Đoković – Nišikori.

Meč Marija i Raonića, prvog i četvrtog tenisera sveta, trajao je tri sata i 38 minuta.

Obojica tenisera su u bila sigurna u prvom setu sve do 11. gema kada je Kanađanin napravio odlučujući brejk.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu. Raonić je prvi stigao do brejka, u trećem gemu, ali je Mari već u narednom uzvratio i izjednačio. Taj deo igre rešen je u taj-brejku, koji je Britanac dobio sa 7:5.

Treći set je uglavnom bio miran, nije bilo velikih uzbuđenja sve do samog finiša kada su počeli da se ređaju brejkovi. Mari je dva puta servirao za finale, ali se Raonić oba puta vraćao, pa je i taj set rešen u taj-brejku. Britanac je i u drugom taj-brejku bio bolji, dobio ga je sa 11:9 iskoristivši tek četvrtu meč loptu.

U drugom polufinalu od 21 sat igraju Novak Đoković i Japanac Keiji Nišikori, a u slučaju plasmana u finale Srbin i Marej bi se, pored titule u Londonu, borili i za prvo mesto na listi za završetak godine.

Ovako je protekao meč u Londonu:

18.55 - Kraj meča u Londonu, Mari je prvi finalista turnira pošto je slavio u taj-brejku 11:9.

18.54 - Prava drama u Londonu, 9:9 u taj-brejku.

18.38 - Raonić se ne predaje, novi brejkom izjednačuje na 6:6. Igraće se taj-brejk.

18.33 - Treći uzastopni brejk u setu, Endi Mari će ponovo servirati za ulazak u finale - 6:5.

18.27 - Nastavlja se drama u "O2" areni, Raonić vraća Mariju brejk za 5:5. 

18.21 - Prvi do brejka stiže Endi Mari koji će imati priliku da nas svoj servis dođe do pobede u ovom meču i plasmana u finale - 5:4 

17.58 - Bez brejka posle četiri gema trećeg seta, 2:2.

17.37 - Endi Mari  dobija drugi set posle taj brejka u kom je slavio 7:5. Ko će biti prvi finalista turnira biće poznato posle trećeg seta.

17.04 - U nastavku meča oba tenisera sigurna na svoje servise, 4:4 u drugom setu.

16.44 - Britanac uzvraća brejkom, očajan set Miloša Raonića.

16.40 - Mari ponovo u problemu, Raonić pravi novi brejk na meču i vodi sa 2:1.

16.33 - Mari lako svoj prvi gem na svoj servis dok se Raonić prilično mučio u drugom - 1:1. Imao je Britanacpriliku za brejk ali je greškama propustio priliku.

16.15 - Raonić osvaja prvi set sa 7:5! Mari i londonska publika u neverici... 

16.10 - Evo brejka za Raonića! u 11 gemu kanadski teniser konačno uspeva da zadrži koncentraciju i iskoristi ukazanu šansu - vodi sa 6:5 i servira za osvajanje prvog seta. 

16.05 - Nastavlja Raonić da igra dobro, ali i da propušta brejk šanse. 5:5, ulazimo u neizvestan finiš prvog seta. 

15.44 - Raonić propušta priliku da napravi brejk u petom gemu, a potom za svega minut dolazi do poena na svoj servis. Mari uzvraća istom merom, pa vodi sa 4:3. 

15.30 - Nakon sigurno osvojenog drugog poena na meču, Mari je ozbiljno zapretio Raoniću u četvrtom gemu, ali je Miloš nekako uspeo da sačuva svoj servis i dođe do 2:2. 

15.20 - Dva tenisera meč otvaraju sigurnim servis gemovima, 1:1.

15.09 - Počeo je meč, prvi na servisu Mari.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 24. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи