Читај ми!

Svetski mediji: Maestro Đoković dominira i prkosi logici

Svetski mediji su saglasni u oceni da je dominacija Novaka Đokovića u 2015. godini neverovatna, utrkuju se komplimentima na račun srpskog tenisera posle trijumfa nad Rodžerom Federerom u finalu završnog Mastersa u Londonu i procenjuju koji su njegovi konačni dometi.

"Srbin je kompletirao fantastičnu sezonu, tri greng slema, šest mastersa, 11 turnira i, na kraju, postao je prvi čovek u 46 godina dugoj istoriji ATP-a, koji je vezao četiri završna mastersa, čime je oborio rekord Ivana Lendla od tri u nizu", ocenjuje Rojters.

Bi-Bi-Si je konstatovao kako je je Đoković u sinoćnjem meču protiv Federera "prkosio logici" jer je osvojio 82 odsto poena na drugi servis i "samo" 62 odsto na prvi.

Podseća se i na činjenicu da Novak još nije osvojio Rolan Garos i prenosi njegova izjava da će grend slem u Parizu i 2016. biti na vrhu liste prioriteta, ali svakako ne jedini, pošto su na programu i Olimpijske igre u Riju.

Španski As naziva Đokovića kraljem svetskog tenisa i navodi kako je "Maestero" u tom stilu završio 2015. godinu.

I mediji u regionu istiću Đokovićevu dominaciju, a hrvatski Indeks u "Top 4" vesti donosi naslov: "Savršen kraj savršene sezone".

Đoković je u finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:3.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво