Читај ми!

Španija posle drame i četiri produžetka bolja od Norveške, Danska ubedljiva protiv Mađara

Rukometaši Španije savladali su Norvešku sa 35:34, posle četiri produžetka. U drugom meču Danska je ubedljivo savladala Mađarsku – 40:23. Tako da će u prvom polufinalu u subotu igrati Španija i Danska.

Sjajna meč pun uzbuđenja odigrale su selekcije Norveške i Španije. Neizvestan meč tokom svih 80 minuta igre (čak četiri produžetka), na kraju tas na vagi je pretegao na stranu Španije, da je bilo suprotno ne bi bilo nezasluženho.

Žestoko je bilo u duelu Norveške i Španije. Norvežani su bili bolji na startu meča imali su i četiri gola prednosti - 6:2. Rival se brzo probudio i uspeo je da izjednači na 7:7.

Od tada je počela velika borba i igra gol za gol. Do poluvremena norvežani su uspeli još jednom da stignu do dva gola prednosti, međutim na "veliki odmor" se otišlo pri vođstvu Norvežana od 13:12.

Rezultatska klackalica u nastavku, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi se u poslednjih deset minuta igre ušlo pri nerešenom rezultatu - 22:22.

Izuzetno uzbudljivo bilo je u finišu. Prvo su Norvežani stigli do dva gola prednosti, da bi Španci uspeli da izjednače na 24:24, na pet minuta do kraja. Potom selekcije nisu uspele da realizuju po jedan napad. Zatim Norvežani ponovo stižu do gola prednosti, da bi nakon isključenja jednog igrača golman Norveške odbranio sedmerac.

Dva minuta pre kraja i Španci ostaju sa igračem manje. Minut pre kraja Norvežani su bili kompletni. Španci ne koriste napad i Norvežani dolaze do lopte. Nakon tajm-auta nisu uspeli da izdrže preostalih 20 sekundi. Zbog neaktivnog napada oduzeta im je lopta i rival u kontri stiže do izjednačenja - 25:25. Pa je pobednik rešen u produžecima.

Produžeci su doneli nastavak drame. Igra gol za gol u kojoj su Norvežani u dva navrata imali po gol prednosti. Španci su uspevali da izjednače i nakraju prvog produžetka rezultat je bio izjednačen 27:27.

Španci nisu iskoristili prvi napad u drugom produžetku, Norvežani jesu pa su ponovo stigli do prednosti. Međutim već u narednom napadu Španija uspeva da izjednači. Nakon sjajne odbrane golmana Španci postižu gol i minut ipo pre kraja imali su vođstvo od 29:28.

Usledila je još jedna sjajna odbrana golmana Španije Vargasa. Dvadeset sekundi pre kraja, Špancima je oduzeta lopta zbog neaktivnig napada, Norvežani potom u kontri dolaze do izjednačenja. Tako da je pobednik rešen posle novih produžetaka.

U treći produžetak Španci su ušli sa igračem više. Ipak, Norvežani su ti koji su tri puta imali gol prednosti, a Španci stizali do izjednačenja. U četvrti produžetak ušlo se pri rezultatu 32:32.

Španije je u dva navrata dolazila do prednosti u četvrtom produžetku, a Norvežani do brzog izjednačenja. Pedeset sekundi pre kraja Dušebajev je ponovo doneo prednost Španiji. Norvežani nisu uspeli da iskoriste naredni napad i Španija je uspela da se domogne polufinala Svetskog prvenstva - 35:34.

Bez uzbuđenja bilo je na meču između Danske i Mađarske. Danci su opravdali ulogu favorita i lako slomili otpor Mađara. Od samog starta su poveli i prednost nisu ispuštali do kraja meča. Već na poluvremenu imali su velikih plus devet - 21:12.

Nastavak je doneo odrađivanje posla Danaca, trener je pružio šansu svim igračima i Danska dosta odmornije ulazi u polufinalni duel. Mađari nisu imali rešenja za igru rivala, koji je na kraju trijumfovao sa ubedljivih - 40:23.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво