Читај ми!

Belgijanci odustali od kvalifikacija – rukometaši Srbije na Evropskom prvenstvu!

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, tri utakmice pre kraja kvalifikacija. "Orlovi" će igrati na kontinentalnom takmičenju, pošto je selekcija Belgije odustala od utakmica koje su zakazane u martu, što automatski znači i plasman Srbije na Evropsko prvenstvo.

Rukometni savez Belgije izdao je saopštenje u kojem je poručio Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) da neće igrati tri kvalifikacione utakmice zakazane u martu.

Kao razlog, Belgijanci su naveli zdravstvenu krizu prouzrokovanu epidemijom, kao i skraćenim pripremama nacionalnog tima za te mečeve. Još nisu ustanovljeni tačni termini, ali je jasno da "crveni vukovi", kako je nadimak belgijskih rukometaša, neće biti deo programa Grupe 1.

"Nažalost, morali smo da otkažemo kvalifikacione mečeve, koji su bili zakazani za mart. Probali smo da odložimo utakmice, ali razumemo i EHF koji mora da vodi računa o kalendaru takmičenja. Nažalost, stvari ne mogu da budu jasnije. 'Crveni vukovi' neće igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", potvrdio je predsednik Saveza Žan Fransoa Anoset u saopštenju objavljenom na sajtu saveza Belgije.

"Odluku smo doneli uz saglasnost igrača, stručnog štaba i čelnih ljudi, u skladu sa situacijom koju je izazvala pandemija koronavirusa. Bilo bi neozbiljno da teramo momke da igraju u ovakvim uslovima i da rizikuju povrede."

Belgijanci do sada nisu odigrali nijednu utakmicu u kvalifikacijama, i zbog toga su jedina ekipa sa kojom Srbija nema bolji međusobni skor.

Tim koji sjajno vodi Toni Đerona trenutno je prvi na tabeli sa pet bodova, nakon remija i trijumfa nad Francuzima, odnosno ubedljive pobede nad Grčkom.

S obzirom na to da iz grupe u kojoj su četiri selekcije na Evropsko prvenstvo idu dve prvoplasirane, jedino u slučaju poraza od Grka sa više od 10 razlike koliko smo pobedili u prvom meču (31:21), "orlovi" bi ostali bez kontinentalnog takmičenja.

To je teško zamislivo u ovom trenutku jer je naš tim objektivno kvalitetniji od Grčke i očekuje se da to potvrdi u jedinom preostalom meču kvalifikacija.

Takođe, očekuje se da EHF uskoro potvrdi odustajanje Belgije od kvalifikacija i plasman Srbije na kontinentalni šampionat.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво