Ništa od Svetskog prvenstva, rukometaši Srbije bez specijalne pozivnice

Muška rukometna reprezentacija Srbije definitivno neće učestvovati na Svetskom prvenstvu 2021. godine u Egiptu, pošto odlukom Međunarodne rukometne federacije (IHF) nije dobila specijalnu pozivnicu.

IHF je specijalne pozivnice za SP naredne godine u konkurenciji muškaraca dodelila selekciji Rusije i Poljske, koje su dobile priliku da igraju na narednom velikom takmičenju u konkurenciji sedam reprezentacija koje su podnele zahteve za tako nešto, među kojima je bila i Srbije.

Svetsko prvenstvo 2021 biće održano od 13. do 31. januara naredne godine, na kom će ucestovati domaćin Egipat, aktuelni svetski prvak Danska, dok će iz Afrike će učestovati Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko, Tunis, azijski kontinet će predstavljavti Bahrein, Japan, Katar, Republika Koreja.

Južna i Centralna Amerika imaće tri selekcije - Argentina, Brazil i Urugvaj.

Iz Evrope, pored Dasnske, plasman su obezbedile Austrija, Belorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugalija, Španija, Slovenija, Švedska, kao i Poljska i Rusija, koje su dobile "vajld kard".

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво