Šešum: Nismo očekivali pobedu Švedske, imali smo sreće

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Žarko Šešum priznao je da nije očekivao pobedu Švedske nad Hrvatskom (35:31) kojom je njegovom timu obezbedio prolaz u drugu fazu Evropskog prvenstva i naglašava da je srećan što je ostvaren prvi cilj.

Srbija je zavisila od Švedske jer je u direktnom sudaru ranije za jedan gol u pobedi nad Islandom (29:26) ispustila prolaz, ali su Skandinavci iznenadili domaćina i završili kao prvi u A grupi.

"Maksimalno smo igrali protiv Islanda, ali nismo uspeli da ostvarimo pobedu od četiri gola razlike i zato smo bili tužni. Ipak, Švedska je odigrala fenomenalno, a mi nismo očekivali da će čak ni bod uzeti velikom favoritu kao što je Hrvatska", rekao je Šešum za sajt RSS.

Šešum, igrač utakmice protiv Islanda sa pet golova, ističe i sreću kao veliki faktor.

"Imali smo sreće, Šveđane je sve išlo večeras. Zadovoljni smo zbog prolaska, ostvaren je prvi cilj", kazao je on.

Rivali "orlova" u Zagrebu biće Francuska, Norveška i Belorusija, a Šešum ima veliki respekt prema njima.

"Francuska i Norveška su vrh svetskog rukometa, a Belorusi kao i mi ne prenose bodove. Prva grupa nam je bila jaka, ova će biti još teža i idemo da damo sve od sebe", zaključio je Šešum.

Srpski rukometaši već u četvrtak igraju protiv Norveške na otvaranju druge runde EP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво