Srpski tim za Olimpijske igre sve brojniji - vizu za Pariz izvadilo 79 sportista

Nakon što su mu se pridružile i košarkašice, tim Srbije trenutno ima 79 sportista koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Košarkašice Srbije su osvojile treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu i izborile plasman na Olimpijske igre, pa je tim koji će predstavljati Srbiju u Parizu sve brojniji...

Plasman na Olimpijske igre u ekipnim sportovima obezbedili su košarkaši, košarkašice, odbojkašice, basketaši i vaterpolisti, koji su vizu za Pariz overili nedavno, plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dohi, gde će u sredu odmeriti snage sa Hrvatskom.

Olimpijsku vizu izborile su i atletičarke Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić, jedan biciklista i jedna biciklistkinja, bokser Vahid Abasov i bokserka Natalija Šadrina, muški i ženski četverac u kajaku, veslačica Jovana Arsić, strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, rvači Mate Nemeš, Stevan Andrija Mićić i Hetik Cabolov, plivač Andrej Barna, muška plivačka štafeta i tekvondistkinja Aleksandra Perišić.

Srbiju je na prethodnim Igrama u Tokiju 2021. predstavljalo 87 sportista i sportistkinja, koji su osvojili devet medalja, i to tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара