Читај ми!

Srbija umesto Rusije domaćin Evropskog prvenstva 2024. u vodenim sportovima

Glavni grad Srbije biće domaćin Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u junu 2024. godine, saopštila je danas Evropska plivačka federacija (LEN) na zvaničnom sajtu.

Beograd je dobio organizaciju EP koja je prethodno oduzeta Kazanju zbog sankcija Rusiji. Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima biće održano od 10. do 23. juna 2024. godine.

Plivanje na otvorenim vodama biće na programu od 10. do 13. juna, Umetničko plivanje od 10. do 14. juna, a plivanje i skokovi u vodu od 17. do 23. juna.

"Želeo bih da se iskreno zahvalim Plivačkom savezu Srbije koji predvodi Boris Drobac i Vladi Republike Srbije zbog izuzetne posvećenosti i podrške“, rekao je između ostalog predsednik LEN Antonio Silva koji je pojasnio i detalj da je Evropsko prvenstvo moralo da dobije novog domaćina zbog "geopolitičke situacije".

"Hvala Srbijo u ime LEN-a i moje lično ime zbog razumevanja važnosti ovog događaja i preuzimanja zadatka organizacije Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u momentu kada je do njega ostalo samo šest meseci", rekao je prvi potpredsednik LEN-a Josip Varvodić.

Takmičenja na EP će biti održana u montažnom bazenu na Tašmajdanu.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво