Читај ми!

Juniorke Srbije osvojile prvo mesto na Open kupu u Mađarskoj

Ženska juniorska rvačka reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh, pošto je na Open kupu u Mađarskoj ubedljivo osvojila prvo mesto.

Selekcija Srbije, do 20 godina, trijumfovala je u konkurenciji reprezentacija Austrije, Ukrajine, Slovačke i dvadesetak mađarskih klubova.

Boje selekcije Srbije uspešno su branile Lena Aćimović, Milica Sekulović, Jana Petrović, Jovana Radivojević, Dunja Lukić, Šemsa Todorović, Maša Perović, i Emilija Jakovljević.

"Evidentan je ogroman napredak naših devojaka. Bazične pripreme, koje su odrađene na Divčibarama, zatim zajednički treninzi sa Mađaricama u Kanjiži u rvačkoj akademiji, dali su vidljive rezultate", rekao je Dalibor Perović, koji je uz Akoša Fabiana trener naših rvačica.

"Predstoji nam Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke za dve nedelje u Bukureštu, gde ćemo imati tri naše predstavnice Jovanu Radivojević, Mašu Perović i Fani Nađ. Devojke vredno treniraju u Budimpešti sa reprezentativkama Mađarske u odličnim uslovima u njihovom Olimpijskom centru."

Potom se Perović osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Biće to izuzetno jako takmičenje i mislim da je još rano očekivati neke velike rezultate. Sigurno je da smo na dobrom putu i da odlično radimo, uz veliku podršku rvačkog saveza Srbije koji je prepoznao ovu odličnu generaciju i siguran sam da ćemo ubrzo moći da se radujemo medaljama sa velikih takmičenja i u ženskom rvanju."

"Zasad, bio bi odličan rezultat da neka od devojaka dođe do borbe za medalju, što bi značilo da ostvari minimalno dve pobede, a to su neka realna očekivanja u ovom trenutku", zaključio je Perović.  

понедељак, 04. децембар 2023.
-2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво