Читај ми!

Ministar sporta Zoran Gajić dobio priznanje za doprinos razvoju dečijeg sporta

Povodom obeležavanjadve decenije od osnivanja Mini-maksi lige juče je ministru sporta Republike Srbije Zoranu Gajiću uručeno specijalno priznanje Dečije fudbalske asocijacije Srbije za podršku i strateški doprinos Mini-maksi projektu i razvoju dečijeg sporta u Srbiji i regionu.

Na svečanosti u Palati "Srbija" Vladan Škorić, predsednik Dečije fudbalske asocijacije ministru sporta uručio je priznanje za podršku i strateški doprinos Mini-maksi projektu i razvoju dečijeg sporta u Srbiji.

U svom obraćanju, ministar Gajić se zahvalio na priznanju i pored ostalog rekao da Ministarstvo sporta poklanja posebnu pažnju najmlađima sa ciljem da se što više dece bavi sportom u dobrim i bezbednim uslovima. U tom smislu Bazični fudbal i Mini-maksi liga kao najmasovniji dečiji projekat koji uključuje i devojčice i dečake prepoznati su od samog početka od strane ovog Ministarstva što je potvrđeno i visokim priznanjem Evropske kuće fudbala, pa će u narednom periodu pružati podršku ovom nacionalnom projektu u cilju dalje popularizacije dečijeg sporta u Srbiji.

"Mini-maksi liga je novi originalni koncept dečijih takmičenja i jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, jer pored brige o najmlađima takmičenje ima za cilj njihovu fudbalsku edukaciju, razvoj i formiranje zdrave ličnosti, razvijanje drugarstva u duhu fer ponašanja primernog naajvišim sportskim standardima", izjavio je Škorić.

U razgovoru je, pored ostalog, Škorić upoznao ministra Gajića o novom projektu dečije fudbalske asocijacije, da u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije pokrene regionalni turnir Mini-maksi lige "Otvoreni Balkan" sa ciljem promocije i podrške istoimenoj političkoj inicijativi. 

U sezoni 2022-2023 Mini-maksi takmičenje se realizuje kroz 22 gradske lige: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Nova Pazova, Banatski Karlovac, Vršac, Odžaci-Gajdobra, Niš, Subotica, Pirot, Jagodina, Kruševac, Čačak, Kraljevo, Kosovska Mitrovica, Šabac, Užice, Smederevo, Velika Plana, Mionica, Kragujevac i Novi Pazar, a takmiči se 810 ekipa. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво