Читај ми!

Olimpijska šampionka Jovana Preković spektaklom u Aranđelovcu završila karijeru

Olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković, ujedno i dvostruka evropska i svetska šaampionka, završila je večeras karijeru spektakularnom oproštajnom manifestacijom u Aranđelovcu.

U poslednjem meču u Aranđelovcu protivnica Jovani Preković bila je olimpijska šampionka iz Tokija Ivet Goranova, reprezentativka Bugarske.

Posle revijalnog meča dve olimpijske šampionke, srpska karatistkinja ostala je na tatamiju odakle se obratila publici i zahvalila na prisustvu brojnim zvanicama.

"Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu - odluka da se sve ovo jednog dana završi. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima", izjavila je Prekovićeva, koja je proglašena za najboljeg sportistu Srbije 2021. godine u izboru Olimpijskog komiteta.

Oproštajnom meču karate šampionke Jovane Preković prethodilo je nekoliko revijalnih borbi u džudou, rvanju, tekvondou i karateu u ženskoj konkurenciji.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića i generalnog sekretara OKS Đorsja Višackog, spektakularnom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović.

Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinja Mjaumi Someje, Kajo Someje...

Prekovićeva je ranije najavila oproštaj, pre svega zbig činjenice da karate neće više biti na programu Olimpijskih igara.

недеља, 10. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу