Читај ми!

Legendarni sportski novinar RTV Vojvodine Lazo Bakmaz otišao u penziju

Legendarni sportski novinar Radio-televizije Vojvodine Lazo Bakmaz završio je profesionalnu karijeru dugu 40 godina i otišao u penziju.

Tokom bogate novinarske karijere, Bakmaz se oprobao u različitim televizijskim formatima, ali je ostao veran onome u čemu je bio najbolji – sportskom novinarstvu.

"Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i na spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume – 40 godina prateći sportske događaje, od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine sa mladim novinarskim lavovima i lavicama, Vojvodine ravne i Srbije cele", reči su kojima se Lazo Bakmaz oprostio od gledalaca.

Dobitnik je Majske i Spartakove nagrade i nagrade za životno delo, a gledaocima će ostati u pamćenju kao jedno od najprepoznatljivijih lica nekadašnje Televizije Novi Sad, danas Radio-televizije Vojvodine.

Izveštavao je sa mnogih velikih takmičenja, evropskih i svetskih prvenstava i paraolimpijskih igara.

Pamtimo ga kao autentičnog fudbalskog komentatora, novinara domišljatog i elokventnog pera, koji je, čini se, najviše voleo atletiku i biciklizam.

Njegove reportaže čekali smo sa posebnim uzbuđenjem jer smo znali da će se u njima naći nešto "ono njegovo". Nešto po čemu je postao autentičan i jedinstven, i jedno od najprepoznatljivijih imena u sportskom novinarstvu sa ovih prostora.

"Ćao Lazo, ovim putem želim da ti se zahvalim na svemu i od mene i moje porodice poželim srećan odlazak u zasluženu penziju. Nadam se da se vidimo brzo, puno pozdrava", poručio mu je Mijat Gaćinović.

Ivana Španović, jedna od najboljih naših sportistkinja svih vremena, rekla je da je imala sreću da u životu ima "čika Lazu".

"Pored toga što je vrhunski stručnjak, čika Laza je divan čovek. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da ga upoznam i da sarađujem sa njim sve ove godine. Čestitam mu na penziji i radujem se da ga vidim", istakla je Ivana Španović.

Ivanin kolega iz atletske reprezentacije Srbije Mihail Dudaš više puta se zahvalio Bakmazu i istakao da je i on zaslužan za njegov uspeh u profesionalnom sportu.

"Lazo, hvala ti puno na svemu. Od ranih dana kada sam bio klinac i kada sam sa šest-sedam godina počeo da se bavim atletikom, ti si bio tu. Bio si tu za Atletski klub Vojvodina kao 'broj 1' novinar, ali ne samo kao novinar nego i kao čovek. Hvala ti mnogo što si me podržavao celog mog života, danas sam tu jednim delom baš zbog tebe. Hvala ti puno", naveo je Dudaš.

Borislava Perić Ranković takođe se obratila svom drugaru Lazi i čestitala mu odlazak u penziju.

"Da nas se seća, da nas ne zaboravi sada kada ne bude držao mikrofon u ruci", istakla je Perić Rankovićeva.

Od 1980, kada je izveštavao sa niželigaških travnatih terena, do nekih najblistavijih trenutaka u karijeri, današnjim sportskim blokom u Dnevniku, Lazo Bakmaz zatvorio je krug i otišao u zasluženu penziju.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво