Читај ми!

Srbija osvojila bronzu u ekipnom nadmetanju dama pištoljem

Srpski ženski seniorski tim, u sastavu Zorana Arunović, Jasmina Milovanović i Brankica Zarić, osvojio je bronzanu medalju u ekipnom takmičenju vazdušnim pištoljem četvrtog dana Evropskog prvenstva u Osijeku.

Danas su na programu bile druga faza kvalifikacija i mečevi za odličja timskih nadmetanja.

U drugoj fazi ekipnih takmičenja vazdušnim oružjem učestvuje po osam ekipa na osnovu zbirnih rezultata iz pojedinačnih kvalifikacija. U ovoj rundi svaki strelac gađa po 20 dijabola (60 po timu). Prvoplasirani i drugoplasirani idu u meč za zlato, a trećeplasirani i četvrtoplasirani se bore za bronzu.

Ženska reprezentacija Srbije pištoljem je u meč za bronzu ušla sa trećeg mesta u drugoj fazi i sa 565 krugova, koliko je pogodila i četvrtoplasirana Poljska.

Format mečeva za medalju je znatno drugačiji od većine streljačkih disciplina. Posle svakog hica sabiraju se rezultati. Tim sa boljim ostvarenjem dobija dva boda, a pobeđuje ekipa koja osvoji 16 bodova.

U duelu za bronzu između Srpkinja i Poljakinja nije bilo mnogo neizvesnosti. Srbija je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0. Poljska je smanjila na 6:2, ali je naš tim ponovo nanizao šest bodova za vođstvo od 12:2 i bilo je jasno da samo čudo može da spase Poljakinje. Rivalke su smanjile zaostatak (8:14), posle čega je selektor našeg tima Jelena Arunović zatražila tajm-aut, podelila par saveta. Naš tim se vratio u ritam, bio uspešniji u narednoj seriji i slavio trijumf 16:8.

Ovo je ukupno osma ekipna medalja za srpski ženski tim pištoljem na evropskim prvenstvima u poslednjih 11 godina (pet zlatnih, jedna srebrna, dve bronzane). Prošle godine, Srbija je na EP u Vroclavu osvojila zlato pobedivši upravo Poljsku u finalu. Uspehu u Vroclavu, kao i svim pre toga, učestvovala je prerano preminula Bobana Momčilović Veličković, koja je lane bila i pojedinačni šampion Evrope.

Muški tim Srbije pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) je u drugoj fazi ekipnog takmičenja skupio 571 krug, što je bilo dovoljno za petu poziciju. U duel za bronzu otišli su Turska i Ukrajina sa po 573 kruga.

 

Vazdušni pištolj, žene, ekipno takmičenje - Meč za zlato: Ukrajina - Rusija 17:11, meč za bronzu: Srbija - Poljska 16:8 druga faza kvalifikacija: 1. Rusija 575, 2. Ukrajina 569, 3. Srbija 565, 4. Poljska 565...

Vazdušni pištolj, muškarci, ekipno takmičenje - Meč za zlato: Rusija - Italija 17:7, meč za bronzu: Turska - Ukraina 16:14. Druga faza kvalifikacija: 1. Rusija 582, 2. Italija 574, 3. Turska 573, 4. Ukrajina 573, 5. Srbija (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov) 571...

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво