Počinje trka Beograd - Banjaluka

I zvanično je otvorena 13. medjunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka. U pitanju je jedna od najkvalitetnijih trka u ovom delu Evrope.

Svečana ceremonija otvaranja trke i predstavljnja ekipa održana je na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. U našu prestonicu došle su 24 ekipe iz 30 svetskih zemalja.

Vladimir Kuvalja, direktor trke Beograd - Banjaluka istakao je da su iz godine u godinu bile pomerane granice u organizacionom smislu, a danas je trka toliko prepoznatljiv brend u svetskom biciklizmu da je napredovala i sa dosadašnja dva, prerasla u kategoriju više i trku koja traje čak četiri dana.

Pored zvanične prezentacije timova, na platou ipred Hrama Svetog Save okupili su se i najmlađi srpski biciklisti i biciklistkinje, koji su imali odličnu uvertiru pred start 13. trke Beograd - Banjaluka.

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović istakao je da očekuje najkvalitetniju trku do sada, ali i uspeh naše reprezentacije koja će odmeriti snage sa nekim od najboljih svetskih timova.

Direktor trke je Vladimir Kuvalja, rpedsednik biciklističkog saveza Republike Srpske. Sportski direktor trke je Saša Gajićić.

Karavan sa 176 vozača, startovaće u četvrtak iz Obrenovca, grada kroz koji je trka prolazila svih 12 puta do sada. Interesantno je da će ove godine Obrenovac prvi put biti i domaćin etape na jednoj ovako značajnoj svetskoj biciklističkoj trci.

Miloš Stanković iz Gradske opštine Obrenovac obratio se prisutnima na konferenciji za medije uoči trke, i istakao da Obrenovac itekako ima šta da ponudi što se tiče sportskih i turističkih potencijala. izgrađen je veliki broj biciklističkih i trkačkih staza u samom Obrenovcu, gradu sporta, koji bi u budućnosti mogao postati sinonim za najkvalitetniji biciklizam u Jugoistočnoj Evropi.

Prva etapa, od ukupno četiri, koliko će se voziti tokom ovogodišnje trke, voziće se iz Obrenovca do Vlasenice u dužini od 195 kilometara. Ljubitelji biciklizma će uživati u čak četiri takmičarska dana, a cilj trke je u nedelju, 21. aprila, kada će se voziti spektakularni krugovi u Banjaluci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво