Održan međunarodni turnir u taekvondu u Nišu

Međunarodni turnir u taekvondu održan je tokom vikenda u Nišu. Domaćin, klub "Asteriks", drugi put zaredom organizuje taj turnir, a ove godine učestvovalo je više od 1.000 takmičara iz sedam zemalja.

Procenjuje se da se ovim sportom u svetu bavi više od 100 miliona ljudi.

Korejska borilačka veština Taekvondo po definicija znači udarati nogom rukom i pronaći put.

Taj olimpijski sport nastao je spajanjem različitih veština i kod nas je sve popularniji.

"Nakon uspeha Milice Mandić 2012. godine u Londonu i Tijane Bogdanović na poslednjim Olimpijskim igrama, taekvondo kao sport uzdigao se na neki viši nivo, recimo, samo Taekvondo klub 'Asteriks' koji je organizator ovog turnira broji više od sto članova", izjavio je organizator turnira Ilija Krstić.

Milicu Mandić pominje i jedna od najuspešnijih u klubu domaćina, Iva Petrović.

"Ne znam zašto sam počela da treniram, nekako, prosto svideo mi se taj sport, tada kada je postao poznat zbog Milice Mandić i najdraža medalja mi je sa Balkanskog prvenstva kada sam bila druga", izjavila je Iva Petrović iz Taekvondo kluba "Asteriks" iz Niša.

Uspešan je bio i devetogodišnji Šadi Abud iz Sofije, koji taekvodno trenira već četiri godine.

"U taekvondu je lepo to što ima mnogo udaraca, lepo je što smo zaštićeni i što je sve veoma dinamično. Iako na prvi pogled neki udarci izgledaju opasno, treneri kažu da je zbog zaštitne kacige i štitnika taekvondo bezbedan sport", rekao je Šadi Abud iz kluba "Kondor" iz Sofije.

"S obzirom na to da je u pitanju borilačka veština, svi prvo kažu: jaoj, moje dete će se povrediti", baš naprotiv, taekvondo je na 15. mestu po zastupljenosti povreda", izjavio je trener Vladan Nikodijević.

Takmičari kažu da treninzi nisu teški, dok su borbe lake u zavisnosti od protivnika.

Pobedniku tog meča definitivno nije bilo lako.

"Pobedio sam, ali je borba bila teška. Bilo je mnogo guranja", rekao je Đorđe Hasanovski iz Taekvodno kluba "Feniks" iz Skoplja.

Poznavaoci kažu da za taekvondo nikad nije kasno, a posle ovog masovnog turnira u Nišu verovatno će biti još popularniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво