Читај ми!

Srbija igra za medalju

Blokirane Poljakinje. Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva. U Pioniru je savladana selekcija Poljske sa 3:0. Protivnik u polufinalu je selekcija Tueske. Polufinalni dueli su na programu u subotu. Direktan prenos gledajte na Prvom programu RTS-a i našem test HD programu.

Poljakinje do četvrtfinala nisu izgubile set. U četvrtfinalu nisu osvojile nijedan. Fantastična igra naših odbojkašica. Ekipa kojoj fantastično funkcionišu servis, blok i prijem ne može da izgubi. U prva dva seta prosto su uništile protivnice. Poljakinje uspele da zaprete u trećem setu, ali odbojkašice Srbije prave preokret i dobijaju meč. Zaslužena pobeda i plasman u polufinale.

Naše odbojkašice mnogo sigurnije ušle u meč od protivnica. Servis i blok su fantastično funkcionisali. Prednost je konstantno rasla. Odličnim servisima poremećen je prijem protivnica. To je unelo dodatnu nervozu kod Poljakinja. Uz odličan blok odbojkašice Srbije dolaze do ubedljivih 25:14 u prvom setu.

Srbija nastavlja sa odličnom igrom i u drugom setu. Odlična odbrana i raznovrsnost u napadu totalno su poremetili protivnice. Poljakine pokušavaju, ali neuspevaju, da dođu do svoje igre. Naše odbojkašice im to nisu dozvolile. Nošene fantastičnim navijanjem uspevaju i u ovom periodu igre da slome otpor protivnica i do drugog tehničkog tajm-auta stiču prednost od šest poena razlike, 16:10. Odbojkašice Srbije do kraja seta održavaju prednost, do konačnih 25:20.

Opet, to sve važi pod uslovom da naša reprezentacija večeras pobedi jakog protivnika. Selektor Terzić kaže da su devojke maksimalno motivisane.

"Ubeđen sam da možemo do pobede. Devojke su fizički spremne i motivisane do neba. Optimista sam i nadam se da će taj pritisak zbog igranja kod kuće biti ublažen ili da će skroz nestati", rekao je Terzić.

Poljakinje kreću na sve ili ništa. Uspevaju da iznenade i na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću od 8:4. Srbija pojačava i stiže do izjednačenja, 12:12. Ponovo sjajno funkcioniše prijem i blok, što našu selekciju dovodi u prednost na drugom tehničkom tajm-autu, 16:14.

Protivnice ponovo preokreću, prave seriju i imaju prednost, 20:18. Naše odbojkašice blokom stižu do izjednačenja, a potom i do prednosti od 22:21. Sada pprotivnice vezuju tri poena i stižu do dve set lopte. Servis greška Poljakinja, 24:23, sjajan blok naše selekcije i novo izjednačenje. Sjajani servisi Brižitke Molnar i Srbija stiže do meč lopte, koristi prvu nakon još jednog sjajnog servisa Molnarove, 26:14 u trećem setu.

Predstoji duel za finale u kome naše odbojkašice očekuju neugodne Turkinje. Meč se igra u subotu od 20.00 časova u hali Pionir. Direktan prenos je na RTS-u. U drugom polufinalu sastaju se Italija i Nemačka.

 

Terzić: Igračice zaslužuju sve čestitke

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je večeras, posle fantasične pobede našeg tima protiv Poljske, da igračice zaslužuju čestitke za prikaznu igru.

"U prethodnim utakmicama u grupi i juče protiv Rumunje nismo bili na nivou, ali večeras smo odigrali veoma dobro, pametno i bez većih padova. Devojke zaslužuju čestitke ne samo zbog plasmana u polufinale, već za za sve što su postigle ove sezone", rekao je Terzić posle meče.

"Bilo je teško, igrali smo protiv jedne zaiste jake ekipe. Dobro će nam doći dan odmora pred meč sa Turskom. Nadam se da će atmosfera u Pioniru biti na nivou i da ćemo uz podršku publike naredni meč odigrati još bolje", zaključio je Terzić.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво