Srbija izgubila

Odbojkaši Srbije uspeli su da izbegnu grupu "smrti". Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu F grupe Svetskog prvenstva u Italiji od selekcije Poljske, aktuelnog evropskog šampiona, sa 3:1 (25:19, 25: 18, 21:25, 25:23). Naša selekcija se seli u Milano gde će joj protivnici biti Meksiko i Kuba.

U meču u kome niko nije želeo da pobedi, naša repretentacija je bila "bolja" i uspela da izgubi. Naime, pobednik meča se seli u grupu "smrti" u kojo ga očekuju Bugarska i Kuba, a to je selekcija Poljske. Srbija je bonje prošla i ide na megdan Meksiku i Kubi. Po novim propozicijama bodovi se ne prenose iz faze u fazu takmičenja, tako da se ponovo igra od nule.   

Čudan meč. Obe selekcije igrale su sa pola snage i trudile se da neprikažu ništa, to jest da sakriju sve adute za eventualni susret u finišu takmičenja. Nove propozicije takmičenja dovele su do apsurdnih situacija na ovom Svetskom prvenstvu. Naime, iz naše grupe, skoro otvoren put do četvrtfinala ima "najgori", trećeplasirana selekcija Nemačke. Mnoge selekcije su se žalile na ovakav raspored takmičenja.

Meč je obilovao greškama na obe strane. Susret je poslužio trenerima za uigravanje nekih akcija, a igračima za "vežbanje" servisa i smečeva. Snažni servisi na obe strane prouzrokovali su gomilu auta, bolje rečeno poklonjenih poena.

U prva dva seta dominirali su Poljaci. Našima ništa nije polazilo za rukom. Trener Kolaković je pokušao da izmenama razigra mlađe igrače, ali oni nisu uspeli da ozbiljnije priprete Poljacima, koji oba seta rešavaju u svoju korist.

Treći set na strani Poljaka počela je, i završila, druga postava. Koja nije uspela da parira našem sastavu. Viđeno je nekoliko dugih poena u kojem su obe reprezentacije prikazale borbenost. Ipak, na kraju je slavila naša selekcija.

U poslednjem, četvrtom setu, vodila se najveća borba. Izjednačen rezultat bio je do samog finiša seta. Naši reprezentativci su pokušali da stignu do taj-brejka, međutim, Poljaci im to nisu dozvolili i zasluženo trijumfovali sa 25:23 u četvrtom setu, za konačnih 3:1.

Naša selekcija je osvojila drugo mesto i u nastavku takmičenja igraće u Milanu sa selekcijama Meksika i Kube.

Raspored utakmica:
Srbija - Kuba, četvrtak 30. 9. u 17.00 časova RTS-2
Kuba - Meksiko, petak 1. 10. u 17.00 časova
Srbija - Meksiko, subota 2. 10. u 17.00 časova RTS-2

Dve ekipe nastavljaju takmičenje u trećoj fazi, bodovi se, takođe, ne prenose.  

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво