Читај ми!

Odbojkaši Srbije nadigrali Argentinu

Srbija – Argentina 3:0 (25:18, 25:22, 25:23). Odbojkaši Srbije nadigrali su selekciju Argentine u meču prvog kola Grupe D drugog vikenda prve divizije Svetske lige. Naredni rival naših odbojkaša je reprezentacija domaćina Irana. Meč je na programu u subotu od 18.30. Direktan prenos je na našem Drugom programu, a možete ga pratiti preko lajv striminga na portalu RTS-a.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Teheranu Argentinu sa 3:0, po setovima 25:18, 25:22 i 25:23 u prvoj utakmici Grupe D drugog vikenda Svetske lige.

Srbiju je do pobede predvodio Uroš Kovačević sa 12 poena, dva manje imao je Marko Ivović, a Dražen Luburić i Srećko Lisinac imali su po devet.

U selekciji Argentine istakao se Kristijan Poglahen sa 15 poena.

Srpski odbojkaši u sva tri seta su od početka imali kontrolu, rivalu gotovo ni u jednom trenutku nisu dozvolili da dođe prednosti, pa su tako stigli do ubedljivog trijumfa.

Ekipa Nikole Grbića zauzima drugo mesto na tabeli Svetske lige sa tri pobede i jednim porazom, dok je Argentina pretposlednja, 11. sa jednim trijumfom iz četiri utakmice.

U 2. kolu, u subotu 10. juna, Srbija će igrati protiv Irana od 18.30, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju 11. juna, protiv Belgije od 15.30 po našem vremenu.

Sve utakmice iz Teherana možete gledati na našem Drugom programu i preko lajv striminga na portalu RTS-a.

Tok meča:

17.03 – Kraj meča, treći set Srbija – Argentina 25:23. Silovit start naše selekcije, međutim, Argentinci uspevaju da se vrate i stignu do izjednačenja, od 4:0 do 5:5. Potom protivnik dolazi do prve prednosti u meču – 5:6, a potom i 6:7. Naši uspevaju da se vrate i na prvom tehničkom tajm-autu imaju minimalnu prednost od 8:7. Velika borba na obe strane i izuzetno neizvestan set do desetog poena. Tada naši pojačavaju, pre svega zahvaljujući sjajnim servisima Luburića i do drugog tehničkog tajm-auta povećavaju prednost i vode sa 16:12. Srbija uspeva da održava prednost i u finiš seta uđe sa plus četiri – 20:16. Naši odbojkaši zatim privode set i meč kraju.

16.35 – Kraj drugog seta, Srbija – Argentina 25:22. Naši odbojkaši nastavljaju u istom ritmu. Protivnik je konstantno jurio zaostatak, koji je na prvom tehničkom tajm-autu iznosio tri poena – 8:5. Do druge pauze protivnik smanjuje na dva poena zaostatka, na 16:14. U finiš seta naši ulaze sa prednošću od dva poena – 20:18. Odbojkaši Srbije uspevaju da stignu do tri poena prednosti – 23:20, a potom i do dve set-lopte – 24:22. Naši koriste prvu i vode sa 2:0 u ovom meču.

16.03 – Kraj prvog seta, Srbija – Argentina 25:18. Sjajna igra naših odbojkaša. Nakon početnog odmeravanja snaga, naši prelaze u vođstvo i na prvom tehničkom tajm-autu vode sa 8:6. Prednost je rasla i na drugi odmor odlazimo sa pet poena prednosti – 16:11. Argentinci nakon pauze prilaze na 16:13. Međutim, naši ponovo pojačavaju i u finiš seta ulaze sa šest poena prednosti – 20:14. Potom odbojkaši Srbije rutinski privode set kraju.

15.40 – Počeo je meč u Teheranu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару