Trofej MVP-ja ABA lige nosiće ime Dejana Milojevića

Regionalna ABA liga donela je odluku da trofej koji se dodeljuje najkorisnijem igraču ABA lige u ligaškom delu takmičenja ponese ime "Dejan Milojević".

ABA liga je saopštila da je jednoglasno donela odluku da trofej koji se dodeljuje najkorisnijem igraču regularnog dela takmičenja od sezone 2023/24 nosi ime po nedavno preminulom košarkaškom treneru Dejanu Milojeviću.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara.

Tokom igračke karijere nastupao je za FMP, podgoričku Budućnost i Partizan sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka.

U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa, 35 poena i 14 skokova. Tri puta je bio MVP regularnog dela sezone u regionalnoj ABA ligi. 

U ABA ligi je takođe ostao zapamćen kao najefikasniji košarkaš na utakmici,Partizan je protiv Budućnosti 3. januara 2004. godine predvodio Milojević sa 59 poena.

Tokom igračke karijere nastupao je za Valensiju i Galatasaraj, a 2009. godine ponovo je zaigrao za beogradske crno-bele gde je i okončao karijeru.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Trenersku karijeru, Milojević je započeo u Megi, koju je vodio od 2012. do 2020. godine. Bio je glavni trener i u Budućnosti iz Podgorice, a 2021. godine bio je pomoćnik Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa.

Dejan Milojević je u periodu od 2019. do 2021. godine bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара