Preminuo Dejan Milojević

Košarkaški trener i bivši reprezentativac Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Dejanu Milojeviću je u noći između utorka i srede pozlilo na večeri, posle čega je prevezen u bolnicu u Solt Lejk Sitiju gde je i operisan zbog srčanog udara.

Nekada sjajni centar, karijeru je započeo u Beovuku, nakon čega je nastupao u FMP-u, Budućnosti, Partizanu, Valensiji, Galatasaraju, pa opet u Partizanu.

Milojević je stigao u Partizan 2004. godine, gde se zadržao dve sezone, pod vođstvom Duška Vujoševića osvojio dve titule Jadranske lige.

Bio je dva puta najbolji strelac ABA lige i tri puta MVP. Izabran je u drugu po kvalitetu evropsku petorku 2004. godine.

Milojević je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

Posle uspešne igračke karijere postao je i trener. Najveći trag ostavio je na klupi Mege, koju je vodio od 2012. do 2020. godine. Potom je preuzeo Budućnost, u kojoj se kratko zadržao.

Poslednji angažman imao je u San Francisku, gde je bio pomoćni trener Stivu Keru. Sa ekipom je 2021. godine osvojio NBA titulu.

Milojević je najzaslužniji za razvoj najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića, a uz njega su stasali i Vasilije Micić, Ivica Zubac, Goga Bitadze, Vlatko Čančar i Marko Simonović.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара