Читај ми!

Marka: Željko Obradović je večan

Španski sportski list "Marka" posvetio je tekst treneru Košarkaškog kluba Partizan s naslovom "Željko Obradović je večan", a na račun ovacija koje su navijači Zadra uputili strategu crno-belih na nedavno odigranoj utakmici regionalne košarkaške ABA lige.

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Zadra sa 88:78 u meču 28. kola ABA lige.

Prilikom ulaska u halu "Krešimir Ćosić" u Zadru publika je ovacijama pozdravila trenera rivalskog Partizana Željka Obradovića. 

"Bilo je dovoljno da se pojavi u tunelu koji vodi na teren da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek popunjavale, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović je, ganut pozdravima s tribina, zahvalio na naklonosti koju su mu pružili navijači", navedeno je u tekstu španske Marke.

Regionalna košarkaška Jadranska liga, u kojoj nastupaju klubovi iz država nekadašnje Jugoslavije, formirana je 2001. godine, a Partizan je do sada šest puta osvojio takmičenje. 

Iako su odavno utihnule tenzije, često strancima bude neobično kad bude ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića. Neočekivano, legendarni trener beogradskog Partizana dobio je ovacije sa tribina u Hrvatskoj. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka, prenosi Marka.

U tekstu se navodi da je jugoslovenski identitet nestao, pa su se, nakon sukoba na Balkanu, odvojile jugoslovenske republike.

"Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između do juče zaraćenih naroda, pa i na sportskom nivou, ali Željko Obradović je suviše velika figura da bi ga pohvale mimoišle", ocenjuje španski list.

Partizan trenutno zauzima prvu poziciju u ABA ligi i do kraja regularnog dela očekuje ga još samo susret u Podgorici protiv Budućnosti.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара