Читај ми!

Povratak NBA lige - Golden Stejt bolji od Vašingtona u Tokiju

U prvom meču NBA predsezone odigranom u Tokiju Voriorsi su slavili protiv Vizardsa rezultatom 96:87 (16:12, 25:25, 28:27, 27:23). U duelu koji je izgledao kao pravi takmičarski, obe ekipe su pokazale svoje dobre strane, ali takođe i stvari na kojima je potrebno dodatno raditi.

Posle nešto više od tri meseca odigran je meč NBA lige, doduše u predsezoni. Susreli su se aktuelni šampioni Golden Stejt voriorsi i ekipa Vašington vizardsa, a meč je odigran u Saitama Super Areni u Tokiju pred oko 20 hiljada gledalaca.

Iako je meč služio za uigravanje igrača i spremanje taktika za početak sezone, oba tima su u utakmicu ušla sa imperativom pobede, što su pokazali i svojim pristupom.

Aktuelni šampion je većinu vremena imao vođstvo ipak je dozvolio rivalu dve serije po 11:0, prvu pri rezultatu 29:19 a drugu pri rezultatu 63:57.

Golden Stejt voriorsi su zadržali veći deo šampionsokog sastava iz prošle godine i na taj način poslali poruku da im ambicije i ove godine nisu ništa manje.

Stef Kari, Klej Tompson, Endru Vigins i Džejms Vajzmen, uz par iskusnih veterana kao što su Andre Iguadala i Drejmond Grin, predstavljaće ozbiljnu prepreku ekipama iz Zapadne konferencije.

Trener Voriorsa Stiv Ker iskoristio je priliku da ravnopravno raspodeli minutažu pa su priliku da se dokažu dobili i košarkaši od kojih se očekuje epizodna uloga u toku sezone.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je mladi centar Džejms Vajzmen sa 20 poena uz 9 skokova, Donte Divićenco ga je pratio sa 9 poena.

Što se tima iz prestonice tiče, njihova prošla sezona je bila blago rečeno bolna, pogotovo za fanove franšize. Regularni deo sezone završili su sa skorom od 35 pobeda i 47 poraza čime su propustili plej-of.

Ove sezone se od ekipe očekuje drugačiji scenario - stasavanje mladih igrača i povratak Letonca Kistapsa Porzingisa na parket trebalo bi da budu razlog više za optimizam uprave kluba.

Protiv Voriorsa se istakao Hačimura sa 13 poena uz 9 skokova.

Ista dva rivala odigraće novi meč u nedelju, takođe u Tokiju u istoj areni.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво