Читај ми!

Dva lica Partizana u Hamburgu, presudila šuterska klinika iz prvog poluvremena

Košarkaši Partizana pobedom su počeli takmičenje u A grupi Evrokupa, pošto su sa 106:97 kao gosti savladali ekipu Hamburga. Crno-beli postigli 61 poen u prvih 20 minuta, ali dozvolili protivniku da dođe do neizvesne završnice. Naredne srede u Beograd dolazi ekipa Turk Telekoma.

Partizan je prvi meč u ovogodišnjem Evrokupu odigrao u skladu sa klupskim bojama. Srećom, presudila je fantastična igra u prvom poluvremenu, pa su crno-beli ostvarili trijumf 106:97.

Bila je to prva evropska utakmica Partizana otkako se na klupu vratio Željko Obradović, ali i prva utakmica u Evrokupu u karijeri najtrofejnijeg evropskog trenera.

Crno-beli su odigrali fantastično prvo poluvreme, u kojem su pokazali sav svoj napadački arsenal, ali su u nastavku potpuno pali i dozvolili protivniku da stigne do jednocifrene razlike.

Posle izjednačene prve četvrtine (28:24 za Partizan), crno-beli su potpuno dominirali u drugoj deonici - postigli su 21 poen za pet minuta i delovalo je kao da će se iz Hamburga vratiti sa ubedljivom pobedom.

U trećoj deonici, Partizan je održavao prednost, da bi u poslednjih 10 minuta tim Pedra Kaljesa umalo došao do velikog preokreta, zahvaljujući agresivnoj odbrani i opuštenoj igri beogradskog tima.

U prvih 20 minuta igre Partizan je pokazao sav svoj talenat, naročito u šutu (13/15 za dva poena, 9/14 za tri), uz dominaciju u skoku.

Kevin Panter je briljirao, dok su odlične partije pružili Dalas Mur i Jam Madar, a prednost crno-belih u jednom trenutku iznosila je i 28 poena.

Ipak, u nastavku su se crno-beli mučili, dok su sudije pustile izuzetno grubu igru nemačkog tima, što je Hamburg iskoristio i topio prednost protivnika iz minuta u minut.

Partizan je na kraju pokazao da je iskusna ekipa, pa, uprkos velikom broju grešaka (čak 22) i ispuštenoj velikoj prednosti, raduje igra u većem delu utakmice, kao i sama pobeda, koja će mnogo značiti na početku evropskog takmičenja.

Panter je utakmicu završio sa 26 poena, Dalas Mur dodao je 17, dok su Madar i Smailagić meč završili sa po 13 poena. U timu Hamburga istakao se Kejleb Homsli sa 21 poenom.

U narednom kolu, sledeće srede, u Beograd dolazi ekipa Turk Telekoma iz Ankare.

U Partizanovoj Grupi A, Turk Telekom je na svom terenu bio bolji od Metropolitansa 73:65, dok je Huventud kao gost bio ubedljiv protiv Trenta 86:56.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво