Читај ми!

Košarkaški klasik u Novom Sadu, Zvezdi večiti derbi i plasman u finale Kupa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 79:78 u Novom Sadu, u izjednačenom meču i neizvesnoj završnici, i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća. Protivnik crveno-belima u nedeljnom finalu (21.00) biće ekipa Mege.

Izuzetno uzbudljiv i borben meč, iako ne previše kvalitetan, prikazali su beogradski večiti rivali u Novom Sadu, na kraju je Zvezda imala više sreće i koncentracije i savladala Partizan 79:78.

Crveno-beli su tokom većeg dela susreta bili u rezultatskom minusu, ali su u neizvesnoj završnici uspeli da dođu do preokreta i pogocima sa linije za slobodna bacanja došli do finala Kupa Radivoja Koraća.

Partizan ima za čime da žali, u većem delu susreta imao je prednost na svojoj strani, u jednom trenutku i dvocifrenu, imao je i poslednji napad na meču, ali crno-beli nisu uspeli da upute šut ka košu protivnika.

Zvezda je igrala bez petorice prvotimaca koji su zaraženi koronavirusom, ali je borbenošću uspela da nadoknadi njihovo odsustvo. Veliki uticaj na konačan rezultat imale su i čak 22 izgubljene lopte košarkaša Partizana.

Crno-beli su već na početku meča napravili prednost 11:5, ali Zvezda pogotkom Brajanta stiže do izjednačenja 21:21. Izabranici Saša Filipovskog odlično su šutirali za tri poena u tim trenucima i zahvaljujući Pejdžu i Jaramazu na prvi odmor otišli sa plus pet (27:22).

Zvezda je jurila prednost protivnika, Partizan odbijao napade i u jednom trenutku stekao devet poena prednosti (39:30). U tim trenucima Zvezda je živela od poena Lojda i ofanzivnih skokova Kuzmića, pa na poluvremenu crno-beli imaju šest poena prednosti (46:40).

Treća četvrtina počela je Zvezdinim košgeterskim postom, koji posle četiri minuta trojkom prekida mladi Uskoković. Partizan je došao do dvocifrene prednosti (51:40), ali se crveno-beli vraćaju i pred poslednjih 10 minuta imaju samo tri poena minusa (58:55).

U poslednjoj četvrtini razigrao se Davidovac, koji je gotovo sam držao Zvezdu u igri. Trojkom Lojda, crveno-beli u 37. minutu dolaze do prvog vođstva - 71:70. Do kraja utakmice gledali smo rezultatsku klackalicu. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a Davidovac je sa linije za slobodna bacanja doneo vođstvo Zvezdi 79:78.

Crno-beli su imali devet sekundi za napad, ali nisu uspeli da šutnu ka košu, pa će "Žućkova levica" posle tri godine dobiti novog osvajača.

Najefikasniji na meču bio je Džordan Lojd, koji je duel završio sa 24 poena, dok je u timu Partizana najbolji bio Ognjen Jaramaz sa 18 poena i devet asistencija.

Finale je na programu u nedelju od 21 sat, a protivnik Crvenoj zvezdi biće ekipa Mega Sokerbeta, koja je nešto ranije savladala novosadsku Vojvodinu.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво