Može li se autokošem do pobede

Na utakmici juniorske Evrolige Mege i Pariza viđena je za košarku izuzetno neobična situacija. Na 11 sekundi pre kraja, iz taktičkih razloga pri vođstvu od dva poena, igrač Mege Petar Kovačević je ubacio loptu u obruč svog tima postigavši autokoš!

Vrlo zbunjujuću situaciju, neobičnu za svet košarke, prouzrokovala je namera igrača Mege da uprkos vođstvu dođu do nerešenog rezultata koji bi ih odveo u produžetak meča. Pobeda sa dva poena razlike ne bi im mnogo značila, jer ih je samo pobeda sa više od devet poena vodila do finalnog duela, pa su se ponadali da u produžetku potraže šansu za postizanje željenog rezultata.

Ipak, kontraverzna taktička zamisao nije im uspela.

U ovakvoj situaciji sudije su poništile pogodak, igraču Mege izrekle tehničku grešku i dosudile jedno slobodno bacanje.

Suparnici su bili precizni, Mega je meč dobila u regularnom toku utakmise sa 69:68, a juniori spoznali da im nije uspeo pokušaj da kreativno preigraju košarkaška pravila.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво