Pelikansi dobili prvog pika, Zajon ide u Nju Orleans?

Nju Orleans pelikansi imali su najviše sreće na lutriji koja je održana u Čikagu i dobili pravo na prvog pika na NBA draftu 2019. godine.

Ekipa koju vodi Alvin Džentri izašla je kao pobednik sa istorijske, prve lutrije za pikove koja bi mogla da promeni najjaču ligu sveta, pa će tako verovatno dobiti priliku da angažuje supertalentovanog Zajona Vilijamsona, koji je projektovan da bude prvi pik.

Osamnaestogodišnji Zajon Vilijamson (201 cm, 130 kg) je imao spektakularnu debitantsku godinu na čuvenom univerzitetu Djuk, prosečno je beležio 22,6 poena, 8, 9 skokova i otrpilike po dve blokade i asistencije po meču.

Zbog toga, ali i sada već čuvene situacije sa patikama kompanije "Najki" zbog kojih je povredio koleno i mogao da se nađe u velikim problemima, ova lutrija je izazvala pažnju kakva nije viđena još od 2003, kada se na draftu pojavio Lebron Džejms.

Posle "pelikana", na draftu će kao drugi birati Memfis grizlisi, slede Njujork niksi, najslabiji tim lige ove sezone, za koje se pretpostavljalo da ima najviše šansi za prvog pika.

Međutim, iako su u "Medison skver gardenu" očekivali da će posle Karmela Entonija i Kristapsa Porzingisa baš u Zajonu dobiti novo lice franšize, to se nije dogodilo.

Iza njih su Vašington Vizardsi, a zahvaljujući ranijem trejdu sa Dalasom, Atlanta će birati i desetog pika. Slede Minesota, Šarlot, Majami i Boston, koji je trejdovao pika sa Sakramentom.

Četrnaest timova koji nisu izborili mesto u ovogodišnjem plej-ofu bilo je "u bubnju", a najviše šanse, procentualno po 14%, imala su tri najslabije plasirana kluba ove sezone – Njujork niksi, Klivlend kavalirsi i Finiks sansi.

Tih 14% nekada je bilo 25%, koliko je "sledovalo" najgorem timu regularnog dela sezone u najjačoj ligi na svetu, ali je to promenjeno i smanjeno novim pravilima koja su donesena kako bi se ograničilo "tankovanje", odnosno namerno gubljenje mečeva i jurenje najgoreg plasmana zarad dobrog pika, a koje je bilo poprilično uzelo maha (Filadelfija je recimo na tom principu napravila tim koji je uz nekoliko dodataka sada igrao polufinale plej-ofa na Istoku, a sve to poznato je pod nazivom "proces").

NBA draft zakazan je za 20. jun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво