Prvi večiti derbi sezone

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju prvi ovosezonski večiti derbi u meču 9. kola ABA lige. Duel u hali "Aleksandar Nikolić" igra se od 17.00 časova. Tok meča pratite na našem portalu.

Crvena zvezda je prva na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 8/0, dok je Partizan peti sa po četiri pobede i poraza. Oba tima pretrpela su poraze u poslednjim utakmica Evrokupa, od Andore i Valensije, pa bi im pobeda u večitom derbiju donela dotatno samopouzdanje u nastavku sezone.

Svoj debi na klupama velikih rivala imaće i treneri - Milan Tomić i Andrea Trinkijeri. 

Trener Zvezde Tomić smatra da njegov tim mora da pruži i više od maksimuma kako bi savladao Partizan u večitom derbiju.

"Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo naš cilj. Sigurno je potrebno da se odigra borbeno, ali sa puno pameti u oba pravca. Igramo pred njihovom publikom i neophodno je da odigramo angažovano, borbeno sa 120 posto, ne 100 odsto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou", rekao je Tomić.

Trener crveno-belih nema probleme sa povredama igrača, pa može da računa na sve raspoložive snage. 

Sa druge strane, strateg Partizana Trinkijeri, pred prvi večiti derbi u karijeri, poručuje da bi utakmicu protiv Crvene zvezde mogao da odluči i najmanji detalj.

"Zvezda ima iskusan i talentovan tim, sa dugim fondom igrača i nema poraz u ABA ligi. Derbi je takav, onaj ko nije favorit ima nešto više u utakmici... Detalji su jako važni, jedan skok, lopta, faul ili mala stvar su važni. Zato je potrebna koncentracija", rekao je Trinkijeri.

On je dodao da veliku podršku sa tribina mora da se pretvori u ogromnu energiju na terenu, ali i da je svestan značaja utakmice.

Prvi ovosezonski večiti derbi, u okviru 9. kola ABA lige, igra se od 17 sati u hali "Aleksandar Nikolić". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво