Poraz košarkašica na startu EP

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvoj utakmici grupe C Evropskog prvenstva u Pragu od selekcije Grčke sa 69:60.

Srbija, koja na takmičenju u Češkoj brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Mađarskoj, loše je počela utakmicu i većinom je bila u rezultatskom zaostatku.

Jedino vođstvo ekipa selektora Stevana Karadžića imala je u poslednjem minutu treće deonice, kada je Ana Dabović dala trojku.

Srpske košarkašice nisu uspele da sačuvaju prednost, a Grčka je do kraja utakmice povećavala razliku.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jelena Milovanović sa 17 poena, dok je Ana Dabović postigla 14, a Nevena Jovanović 12. Pobednički tim sa 18 je predvodila Artemis Spanu.

Srbija će sledeću utakmicu igrati u subotu od 20.30 protiv Francuske, rivala iz finala prošlog kontinentalnog šampionata. 

Tok meča:

19.58 – Kraj meča, pobeda Grčke 69:60.

19.28 – Završena je treća deonica. Grčka vodi 53:51. Srbija je znatno bolje ušla u drugo poluvreme i uspela da nadoknadi prednost protivnika a potom i povede za kratko. U poslednju četvrtinu Grčka ulazi sa košem prednosti.  

19.07 – Počelo je drugo poluvreme.

18.52 – Poluvreme je u Pragu. Grčka vodi sa 35:30. Grkinje su imale i dvocifrenu prednost u jednom trenutku, ali je reprezentacija Srbije dobro zatvorila drugu četvrtinu serijom 5:0. Reprezentacija Srbije iz devet pokušaja nije pogodila za tri poena i utisak je da ukoliko popravi taj segment igre, da će mnogo lakše izlaziti na kraj sa protivnikom.

18.24 – Završena je prva četvrtina. Grčka vodi sa 19:11. Grkinje su serijom od 6:0 otvorile meč, Srbija je pokušala da se vrati, ali Grčka održava prednost.

18.04 – Počeo je meč u Pragu, prvi posed je za reprezentaciju Srbije.

17.53 – Košarkašice obe reprezentacije su izašle na teren, intonirane su himne Srbije i Grčke i u toku je zagrevanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво