Real na fajnal-foru, Olimpijakos izborio "majstoricu"

Košarkaši Real Madrida plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su u Istanbulu, u četvrtoj utakmici četvrtfinala, pobedili tursku Darušafaku sa 89:78. Olimpijakos je uspeo da dođe do brejka i pobede nad Efesom takođe u Istanbulu od 74:62 i izjednači u seriji na 2:2.

Real je tako sa 3:1 u pobedama eliminisao Darušafaku i plasirao se na fajnal-for, koji će se igrati od 19. do 21. maja u Istanbulu. Real će u polufinalu igrati protiv Fenerbahčea.

Serhio Ljulj je predvodio Real sa 17 poena i pet asistencija, a Entoni Rendolf i Trej Tompkins postigli su po 15 poena. Džejsi Kerol je postigao 12 poena, a dobru partiju prikazao je i Luka Dončić sa 11 poena, pet skokova i sedam asistencija.

U turskom timu najefikasniji je bio Bred Vonamejker sa 25 poena, Skoti Vilbekin je postigao 14, Vil Klejbern 11, a Džejms Anderson 10 poena, uz pet skokova.

Na fajnal-for se ranije plasirao i branilac titule CSKA iz Moskve, koji će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Efesa i Olimpijakosa. 

Protivnik CSKA biće odlučen u "majstorici" koja će biti odigrana u Pireju.

Olimpijakos je uspeo da kao gost da savlada Efes sa 74:62.

Najefikasniji u redovima grčkog šampiona bio je Vasilis Spanulis sa 18 postignutih poena, a pomogli su mu Printezis sa 11 i Grin sa deset poena.

U poraženoj ekipi domaćina, najraspoloženiji bio je Grendžer sa 17 postignutih poena.

Peti i odlučujući meč biće odigran u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju u utorak od 20 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво