Читај ми!

Dule: Migel Perez je lopov!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Fenerbahčea u 4. kolu Evrolige da su crno-beli igrali dobro prvi deo meča, ali da je u nastavku sudijska trojka izbila u prvi plan. Vujošević je dodao da je Fener veliki rival i da mu nije potrebna ovakva organizovana krađa.

"Nemamo mi taj kapacitet da igramo i protiv ovakvih sudija. Imam dovoljno iskustva da znam da ne treba da se priča previše o sudijama i ne radim to dok ne dođe do ovih situacija", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle utakmice u Hali Pionir.

Vujošević je posebno bio nezadovoljan španskim arbitrom Migelom Peresom Peresom, za koga je rekao da mu nije prvi put da ovako sudi.

"Fenerbahče je veliki protivnik i zaista mi nije jasno zašto im je potrebna ovako organizovana pomoć ovih delilaca nepravde. Ono što je (Peres) radio, to mu nije prvi put. Onaj ko ga delegira, ne znam ko ih bira, još je gori od njega. On nema puno veze sa košarkom", rekao je trener Partizana.

Vujošević koji je zbog tehničkih grešaka isključen već u 22. minutu utakmice s Fenerbahčeom, ocenio je da su sudije postale "važnije i od trenera, i od igrača".  "Ovo je bilo sramota. To nije slučajno. Ovi koji vode Evroligu treba da se dobro zamisle u kom pravcu se sve ovo odvija i razvija", kazao je on.

Vujošević je dodao da suđenje nema veze s dobrim procentom šuta gostujućih igrača u drugom poluvremenu i da te dve stvari treba razdvojiti. "Ako je ikako moguće, te stvari treba sagledati odvojeno. Drugo poluvreme su odigrali jako dobro, otvorili su šuteve i pogađali. Radi se o veoma kvalitetnom timu. Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu", rekao je Vujošević.

Kapiten košarkaša Partizana Dragan Milosavljević rekao je da je njegov tim doživeo "veliki pad" u drugom poluvremenu, i da, posle poraza od Fenerbahčea, u Evroligi treba da se okrene sledećim mečevima.

"Bila je teška utakmica, atmosfera je bila napeta, mnogo tehničkih grešaka, ali smo bez obzira na to jako dobro igrali prvo poluvreme. U drugom smo doživeli veliki pad, dozvolili smo lake poene, mnogo koševa smo primili uz faul, a u napadu su nas izbacili iz ritma meč-ap zonom, dok su oni ubacivali neke nemoguće trojke, uz odličan procenat šuta", rekao je Milosavljević posle meča u Hali Pionir.

"Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom. Sada se okrećemo sledećim utakmicama. Fenerbahče je najbolja ekipa u grupi, a možda i u Evropi. Nemaju poraz od početka sezone. Igrali smo sa sjajnom ekipom. Nama je bitno da imamo pozitivan skor sa ekipama koje su nam
konkurencija za top 16, Nanterom i Budiveljnikom. Imamo i dalje šanse za prolaz", kazao je Milosavljević.

Najefikasniji u Partizanu bio je Žofri Lovernj, koji je rekao da ne može biti zadovoljan utakmicom. "Vrlo dobro smo počeli, ali je bilo teško kada je trener isključen, jer nam mnogo znači. Razočarani smo, moramo da se okrenemo sledećoj takmici i da se koncentrišemo na top 16. Nismo bili umorni u poslednjoj četvrtini, a oni su samo počeli da pogađaju teške šuteve", rekao je Lovernj.

"Moramo da nastavimo da se borimo. Ne znam šta da mislim o ovoj utakmici. Voleo bih da mogu da kažem da je dobra utakmica, ali smo izgubili, tako da to nije bilo dovoljno", rekao je Lovernj.

Plejmejker Leo Vesterman kazao je da je Fenerbahče zaslužio pobedu i da je njegov tim previše grešio da bi pobedio takvog rivala.

"Igrali smo dobro prvo poluvreme, ali su oni bili bolji u drugom. Zaslužili su pobedu. Moramo da nastavimo da radimo, jer smo previše grešili da bismo pobedili ovakav tim ... Situacija nije bila laka, ali je naš posao da igramo košarku i to pokušavamo da radimo u svakoj situaciji. Glavno je da se držimo kao tim", rekao je Vesterman.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара