Читај ми!

Priča o dva poluvremena - Barseloni pripao spektakl u Parizu

Fudbaleri Barselone savladali su PSŽ rezultatom 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Petostruki prvak Evrope uspeo je da u meču sa dva prokreta na kraju izađe kao pobednik i nakon velike borbe dođe do prednosti pred revanš na domaćem terenu.

Prvo poluvreme nije obećavalo rasplet koji su mnogi očekivali od duela dve ekipe koje nisu poznate po dobroj defanzivi, ali zato jesu po mogućnosti da postignu veliki broj golova.

Obe ekipe su oprezno ušle u duel, trudeći se da greške svedu na minimum, znajući kolika opasnost preti od kontranapada.

PSŽ je nešto bolje započeo susret i u uvodnih 15 minuta imao nekoliko dobrih prilika, ali je odbrana Barse bila prilično organizovana i kompaktna, za razliku od napada koji nije uspevao da loptu prenese do neprimetnog Roberta Levandovskog.

Publika, među kojom je bio i legendarni Ronaldinjo, nije imala mnogo toga da vidi u prvom delu meča, sve dok u 37. minutu Levandovski nije pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najboljih napadača u 21. veku, čak i kada se nalazi daleko od gola protivnika.

Odličnom kretnjom na centru i preciznim dodavanjem za Lamina Jamala uspeo je da izbaci kompletnu odbranu PSŽ-a, koja na kraju akcije nije uspela da pokrije neoprezno istrčavanje Đanluiđija Donarume, koje je kaznio Rafinja.

To je bilo sve od prvog poluvremena.

Šest minuta nastavka su međutim bila dovoljna da se izostanak zabave nadomesti. Sve je počelo u 48. minutu kada je Usman Dembele nakon jednog lažnjaka u svom stilu poslao projektil levom nogom iznad glave Ter Štegena za izjednačenje.

Samo tri minuta kasnije, rezultat na semaforu se ponovo promenio uz veliku radost na tribinama. PSŽ je odigrao akciju koja je podsetila na Barsine najbolje dane i prekrenuo rezultat.

Veliki broj igrača imao je kontakt sa loptom u napadu koji je iz drugog plana krunisao Vitinja i podsetio koliko ubojit može biti tim Luisa Enrikea kada mu se ostavi previše prostora.

Imali su Parižani posle toga nekoliko šansi da reše meč, ali nisu uspeli da kazne šokirane igrače Barse koji su u tim trenucima pravili veliki broj grešaka.

Međutim, kada se situacija na terenu smirila, na scenu je stupio Ćavi koji je svojim izmenama presudno uticao na krajnji rezultat.

Prvo je Pedri odmah po ulasku u igru u 62. minutu predivnom loptom preko odrbane domaćih uposlio Rafinju, koji je vrhunskim udarcem ponovo matirao Donarumu i doneo izjednačenje.

Onda, kada je delovalo da utakmica ulazi u mirniji tok, u igru su ušli Feran Tores i Andreas Kristijansen. Prvi je iznudio korner čim je kročio na teren, a drugi udarcem glavom nakon tog kornera u 77. minutu doneo Barsi prednost pred revanš.

Uzorak iz drugog poluvremena garantuje još jedan spektakl.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара