Читај ми!

Fudbalska poezija u Madridu - remi Reala i Sitija u meču za pamćenje

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija remizirali su rezultatom 3:3 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Neverovatan meč pun preokreta, prelepih golova i neizvesnosti završen je bez pobednika, što je možda i najpravedniji ishod, te će obe ekipe imati podjednako dobre šanse da se plasiraju u polufinale.

Najavu svega što se desilo na stadionu "Santijago Bernabeu" fudbalski sladokusci dobili su već u drugom minutu. Andrij Lunjin, kao i ostali igrači u šesnaestrecu očekivali su centaršut Bernarda Silve sa nekih tridesetak metara od gola, ali je Portugalac imao druge planove.

Primetio je da je ukrajinski golman stavio samo jednog igrača u živi zid i lukavo, po zemlji, uspeo da ga savlada. Šok za publiku u Madridu koja je priredila odličnu atmosferu od samog početka.

Nije međutim, kako to inače biva, Realu bilo potrebno mnogo da odgovori. I to da odgovori kako samo on zna, Uz dosta snalažljivosti i sreće.

Prvo je u 12. minutu Eduardo Kamavinga nakon jedne smušene reakcije odbrane gostiju povukao loptu u sredinu sa desnog boka i šutirao, naizgled ne previše opasno. Na putu do gola lopta je međutim pogodila Rubena Diješa i promenila pravac, na šta Stefan Ortega nije imao rešenje.

Nepuna dva minuta kasnije - novi gol. Vinisjus je maestralno proigrao Rodriga kom je odbrana Sitija ostavila čitavu polovinu terena, koju je Brazilac u tren oka pretrčao, ali se spetljao i dopustio defanzivcima gostiju da ga sustignu. Međutim, udarac koji je na kraju uputio, a koji je bio prilično blag, zakačio je Akanđija i ponovo našao put do Ortegine mreže.

Ipak, Siti nije bezglavo krenuo po izjednačenje. Znao je Gvardiola dobro na koji način želi da napadne Real, pribojavajući se novih kontri, te je njegova ekipa kontrolisala posed bez previše nasrtanja.

Real se - kao što je to mnogo puta sa Ančelotijem već radio - povukao i čekao kontre iz kojih je imao par odličnih prilika, ali su Vinisijus i Rodrigo bili neprecizni, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću domaćih od jednog gola.

U nastavku je Siti agilnije krenuo po novi pogodak, stvorivši par prilika, ali je isto tako Real na drugoj strani imao šansu da možda i reši utakmicu. Igralo se bez previše ritma do 66. minuta, kada je jedan potez u potpunosti promenio tok meča.

Nakon jednog dobrog napada Sitija, Džon Stouns je proigrao Fodena na ivici šesnaesterca, a ovaj iz dva dodira okrenuo utakmicu naglavačke. Prijem iz kog se namestio na šut, a zatim projektil u gornji desni ugao Lunjinovog gola. Neodbranjivo.

Samo pet minuta kasnije, tokom kojih je Siti nastavio da strpljivo napada, Joško Gvardiol je jedan loš prijem pretvorio u prelep gol slabijom nogom. Odapeo je strelu u levi ugao Realovog gola i ponovo doveo Siti u izglednu poziciju pred revanš.

Ne bi ipak Real bio Real, kada bi se tako lako predao. Igrao se 79. minut kada je Vinisijus primetio Ernesta Valverdea, centrirao na drugi kraj šesnaesterca, a Španac u stilu Zinedina Zidana uhvatio savršen volej za novu radost domaćih navijača.

Do kraja meča nije bilo više velikih prilika i delovalo je kao da su se obe ekipe umorile od rezultatskog i emocionalnog rolekostera koji je oba tima ostavio u igri za prolaz dalje.

Ukoliko revanš u Mančesteru bude i upola dobar kao prvi susret, biće izvrstan. Ovaj je bio savršen.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара