Читај ми!

Real i Lajpcig u Madridu za četvrtfinale Lige šampiona (RTS1, 21.00)

Fudbaleri Real Madrida odigraće revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv nemačkog Lajpciga. Duel počinje u 21.00, a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a. Najvažnije detalje utakmice pratite na našem portalu.

Реал и Лајпциг у Мадриду за четвртфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00) Реал и Лајпциг у Мадриду за четвртфинале Лиге шампиона (РТС1, 21.00)

Real je neporažen na svom terenu na 11 uzastopnih evropskih mečeva. Lajpcig je spreman da se suoči sa španskim timom - ulog je četvrtfinale Lige šampiona

Brahim Dijaz je golom u Nemačkoj u prvom meču doneo trijumf madridskoj ekipi. Ipak, gol prednosti nije nešto zbog čega tim Karla Ančelotija može biti potpuno spokojan.

Revanš osmine finala za Real Madrid dolazi na prekretnici sezone. Tri remija u poslednjih pet mečeva u La Ligi pokazuju da španski tim nije nedoriljiv. S druge strane, pozitivno je što Ančelotijeva ekipa ima ponovo okosnicu tima u dobroj formi, a italijanski stručnjak je nagovestio povratak Edera Militaa i Tiba Kurtoe početkom sledećeg meseca.

Međutim, apsolutni prioritet sada je, bez sumnje, plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Simbolično, na ruku Madriđanima ide i to što Lajpcig na poslednjih šest nokaut utakmica u elitnom takmičenju nije uspeo da zabeleži pobedu. 

Lajpcig je tim koji je u stanju da dođe do povoljnog rezultata protiv najboljih timova. To su pokazali u petom kolu grupne faze protiv Mančester sitija, istini za volju samo u prvom poluvremenu kada su imali 2:0. Na kraju je meč završen trijumfom prvaka Evrope - 3:2.

Real će imati priliku da dođe do 20. četvrtfinala Lige šampiona i četvrtog uzastopnog.

Ančeloti i trener Lajpciga Marko Roze susreli su se pet puta, Italijan ima tri pobede, a Nemac dve. Pre prošlosezonskih utakmica između Lajpciga i Madrida i jednog ovogodišnjeg duela, treneri su se nadmetali u osmini finala Lige Evrope 2018/19, Ančelotijev Napoli je pobedio ekipu Salcburga koju je trenirao Roze rezultatom 4:3.

Ančeloti je najavio da će Real morati da bude na vrhuncu kako bi uspeo da dobije Lajpcig.

"Moraćemo da pokažemo najbolju verziju sebe. Posao još nije gotov. Ocenili smo prvu utakmicu, pronašli smo dobre stvari i oblasti u kojima možemo da napredujemo. Mislim da smo spremni. Lajpcig je veoma opasan tim u tranzicijama", naveo je trener Real Madrida.

Marko Roze je istakao da Lajpcig ima šanse za dalji tok takmičenja.

"Uvereni smo da možemo. Odlazimo s uverenjem da ćemo ostvariti fenomenalan rezultat. Treba nam malo sreće, ali možemo podstaknuti stvari. U prvoj utakmici smo pokazali Real Madridu da možemo da igramo sa njima. Evo nas, spremni smo da to ponovo pokažemo", istakao je strateg Lajpciga.

Potencijalne prve postave timova:

Real Madrid: Lunin, Karvahal - Čuameni - Rudiger- Mendi, Valverde - Kros - Kamavinga - Belingem/Brahim Dijaz, Vinisijus - Rodrigo;

Ukoliko Belingem i Kamavinga dobiju po žuti karton propustiće sledeći meč.

Lajpcig: Gulači, Henrihs - Lukeba - Orban - Raum, Olmo - Hajdara - Šlager - Ćavi Simons, Openda - Šeško.

Simakan sigurno neće igrati, jer je zbog broja kartona suspendovan za ovaj duel.

Ukoliko Henrihs i Poulsen dobiju dobiju po žuti karton propustiće sledeću utakmicu.

Duel počinje u 21.00, a direktan prenos je na Prvom programu RTS-a. Najvažnije detalje utakmice pratite na našem portalu.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара