Читај ми!

Sudijska odluka Jovanovića donela PSV-u remi protiv Borusije Dortmund

Fudbaleri PSV-a i Borusije Dortmund odigrali su u Ajndhovenu bez pobednika, 1:1 (0:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Meč je sudio srpski sudija Srđan Jovanović.

PSV je ostao neporažen na svom terenu ove sezone u Ligi šampiona. Lider holandskog prvenstva pružio je dobru partiju, pokazavši inicijativu i veliki broj šansi. Falila je završnica u tim prilikama da se dođe do preokreta i pobede.

Borusija je bila pre svega posvećena odbrani i mora se priznati da su se prilično dobro pobrinuli da napadač i kapiten PSV-a Luk de Jong bude bezopasan tokom igre.

Gosti su imali interval ozbiljnijih pretnji i napada u prvom poluvremenu odakle se izrodio i pogodak. Holanđanin Donjel Malen, bivši igrač upravo PSV-a, individualnom bravurom doveo Borusiju do prednosti u 24. minutu. Uz malu podršku stative je njegov jak šut završio sa druge strane gol-crte.

Srpski sudija Srđan Jovanović imao je pune ruke posla u prvom poluvremenu, pošto je tri puta pokazao žuti karton. Dva puta igračima Borusije, jednom PSV-a.

PSV je nastavio sa nadiranjima ka golu rivala. Do izjednačenja su došli sa "bele tačke". Jovanović je dosudio jedanaesterac za domaćina posle klizećeg starta iskusnog Matsa Humelsa na Tilmanom. Koliko god da su se igrači Borusije žalili da je ostvaren kontakt sa loptom, Jovanović je posle konsultacije VAR-a potvrdio svoju odluku.

De Jong je potom matirao Mejera i na semaforu je od 56. minuta stajalo 1:1. Kapiten PSV-a je prešao Ruda van Nistelroja na prvom mestu liste najboljih strelaca u Ligi šampiona u istoriji kluba.

Revanš meč između Borusije i PSV-a biće odigran 13. marta od 21.00 u Dortmundu.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара