Читај ми!

Novi trijumf Crvene zvezde na pripremama u Antaliji

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Kopar rezultatom 1:0 na pripremama u Antaliji. Naredni kontrolni meč crveno-beli igraju u nedelju protiv Dinama Tbilisi. Trener crveno-belih Milojević zadovoljan zalaganjem i odgovornošću igrača.

Nastavljaju fudbaleri Crvene zvezde da pobeđuju na prirpemama u Antaliji. Još jednu kontrolnu utakmicu rešili su svoju korist. Ovog puta savladan Kopar, a trijumf je prvencem obeležio Lazar Nikolić.

Ušla je Zvezda polako u jak ritam utakmica, s obzirom na to da nakon današnje provere sa Koperom nema puno odmora, jer će u nedelju od 15 časova izabranici Miloša Milojevića odmeriti snage sa Dinamo Tbilisi.

Meč sa Koparom je počeo mirno, ali već u 13. minutu su fudbaleri Crvene zvezde došli do zasluženog vođstva. Iako su se snage opipavale, te se konstantno igralo na sredini terena u uvodnim trenucima susreta, Zvezda je praktično iz prvog konkretnijeg napada stigla do pogotka.

Prvo su kombinovali Katai i Bukari, kada je udarac reprezentativca Gane odbranio Golubović, da bi se potom lopta odbila do Azarova koji je centrirao, Bilić pokušao da intervniše glavom, ali dodao samo do Lazara Nikolića koji je sa ivice kaznenog prostora "uhvatio" volej i na atraktivan način upisao prvenac u dresu Zvezde.

Nesiguran je bio Golubović u 18. minutu kada je praktično dodao loptu u noge Bukariju koji ga je potom obišao, ali otišao previše iskosa i pokušao da uposli Kataija, međutim, konsolidovali su se fudbaleri Kopra i otklonili opasnost.

Nastavila je Zvezda da atakuje, a u 25. minutu je stativa bila saveznik slovenačkog tima. Centrirao je Katai sa levog boka, Ivanić glavom pprebacio loptu za Bukarija, on se potom izvio, ali je pogodio okvir gola.

Do kraja poluvremena su crveno-beli uglavnom pretili nakon kombinatorike Kataija, Ivanića i Bukarija, u različitim varijacijama, s tim da je i strelac gola Nikolić bio izuzetno zapažen, kao i Azarov čiji je slobodan udarac označio kraj prvog poluvremena.

Udarac glavom Ivanića, a potom lukav pokušaj Kataija iz 50. minuta, demonstrirali su da Zvezda ne odustaje od napadačke filozofije, uprkos tome što ima gol prednosti i što su igrači u jeku priprema.

Malo je falilo da Golubović u 54. minutu ponovo oteža stvari svom timu, jer mu je lopta koju je Bukari poslao oštro sa desnog boka prošla kroz ruke, i umalo završila iza leđa.

Prečka gola koji čuva Borjan se zatresla dva minuta kasnije, kada je Vancaš iz okreta gađao, ali nije bio dovoljno precizan. Sjajnu priliku je, na drugoj strani, imao Ibrahim koji je dobio loptu od Kataija na levom boku, potom nadmudrio Novoselca, ali pogodio spoljni deo mreže.

Ponovo je Milojević rotirao, i praktično čitav tim zamenio u 62. minutu, a dva udarca Kangve iz slobodnjaka pokazala su da je Zambijac izuzetno dobro raspoložen, kao što je bio i na prethodnom meču, gde je bio jedan od zapaženijih.

Driblao je i Prucev po levom boku, i pokazao da je period adaptacije iza njega, te da će na proleće biti važno oružje za Miloša Milojevića.

Sve u svemu, imao je strateg Crvene zvezde mnogo razloga za zadovoljstvo posle još jedne pripremne utakmice.

Milojević: Zadovoljan sam zalaganjem i odgovornošću igrača

"Imali smo otvorene prilike, ali dugujemo golove i sebi i navijačima, bez obzira na to što su prijateljske utakmice", izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević

"Što se tiče rezultata, nije nam to primarni cilj na pripremama, ali uvek je lepo pobediti. U jednom delu igre smo bili veoma dominantni, to je delovalo efektno i lepo, s tim da je izostao drugi gol."

"Zadovoljan sam zalaganjem i odgovornošću igrača, a postoje finese koje treba da doradimo. Nije to perfektno, ali imamo još sedam, osam dana da na tome radimo", izjavio je Milojević.

 

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво