Читај ми!

Zvezda predlaže odlaganje izborne Skupštine FSS: Nećemo prihvatiti izbor Nenada Bjekovića

Fudbalski klub Crvena zvezda predlože da se izborna Skupština Fudbalskog saveza Srbije odloži za 90 dana kako bi fudbalska reprezentacija Srbije imala neophodan mir pred Mundijal u Kataru.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je izbornu Skupštinu zakazao za 31. oktobar, a klub iz Ljutice Bogdana oštro se protivi kandidaturi Nenada Bjekovića za predsednika saveza.

"Imajući u vidu nastupajuće Svetsko prvenstvo u fudbalu za koje je našoj reprezentaciji potrebna puna podrška i mir, a s obzirom da ne može da se postigne konsenzus relevantnih faktora oko izbora predsednika, FK Crvena zvezda predlaže odlaganje izborne sednice Skupštine za period od 90 dana. Smatramo da sadašnje rukovodstvo FSS treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu" piše u saopštenju FK Crvena zvezda.

Ističu da je nelogično da se izborna Skupština zakazuje svega petnaest dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu.

"Na ovaj način pojedinci zloupotrebljavaju dosadašnje dobre igre naše reprezentacije sa namerom da zauzmu funkcije naredne četiri godine", ističu iz Ljutice Bogdana.

Naglašavju da FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS jer je, kako kažu, s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema Crvenoj zvezdi.

"Nećemo prihvatiti da se na ovakav način bira predsednik fudbalskog saveza, bez uvažavanja interesa našeg najvećeg kluba, bez konsultacija sa najvećim klubom u Srbiji, a sve pod plaštom neophodnog mira koji je potreban našoj reprezentaciji. Sada reprezentacija jeste apsolutni prioritet za sve u srpskom fudbalu, ali od januara će prioritet biti domaći šampionat, borba za titulu i razvoj fudbala generalno", poručili su iz Zvezde.

Rukovodstvo Crvene zvezde istaklo je da ne želi da se ponovi, kako kažu, "scenario kao pod vođstvom Tomislava Karadžića".

"Ne želimo da dozvolimo da Srbija opet bude svedok ponavljanja istog scenarija kao pod vođstvom Tomislava Karadžića i istog modusa operandi rukovođenja FSS na direktnu štetu FK Crvena zvezda i srpskog klupskog fudbala. Kao što smo naveli, želimo reprezentaciji veliki uspeh u Kataru i ne želimo dalju polemiku na ovu temu, već mir koji će se obezbediti odlaganjem izbora za period od 90 dana", naveli su iz FK Crvena zvezda.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво