Mančini: Pirlo je pravi "srećković"

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini izjavio je da je Andrea Pirlo pravi srećković jer svoju trenersku karijeru započinje u Juventusu, gde će nakon odlaska Sarija dobiti priliku da vodi prvi tim.

Mančini smatra da je ispadanje Juventusa iz Lige šampiona proizvod krize koja je nastala nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, kao i da Sari svoje fudbalske ideje nije uspio sprovesti u delo.

"Prosto, Sari nije mogao sprovesti svoje ideje na načni na koji je zamislio, a što se tiče Pirla, za njega mogu reći samo da je srećković. Počinje raditi ovaj posao sa vrha i u najboljem timu. Ne kažem da sam ja počeo sa dna, krenuo sam od Fiorentine, ali Juventus je nešto sasvim drugo", rekao je Mančini.

Pirlo je bez trenerskog iskustva imenovan za trenera Juventusa.

"Šalu na stranu , da sam tražio nekoga, sigurno bih razmislio u Pirlu. On ima ogromno znanje o fudbalu, baš kao i Daniele De Rosi i slobodno mogu reći da bih rado sarađivao s njim", istakao je Mančini.

Selektor reprezentacije Italije dodao je da će vreme pokazati koliko se Pirlo dobro, odnosno nije dobro snašao u trenerskoj ulozi: "Uvek i za sve postoji prvi put, a Andrea započinje nešto novo u karijeri. Hajde da vidimo kako će se snaći, a i naravno, da mu poželimo sreću".

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се