Miha otkrio kako je pobedio leukemiju – borba sa strahom, treninzi, mentalitet...

Srpski trener Siniša Mihajlović nije bio zadovoljan nastupom Bolonje protiv Juventusa u Seriji A, ali će se nakon meča više pamtiti njegova izjava o borbi sa leukemijom. Mihajloviću je prošle godine dijagnostifikovana leukemije, koju je uspeo da pobedi posle nekoliko krugova hemoterapije i zračenja.

Nekadašnji selektor "orlova" priznao je da je ceo život bio hrabar, što njegovi igrači nisu tokom duela sa "starom damom" (2:0), a posebno tokom borbe sa opakom bolešću.

"Znate, strah je prirodna stvar. Ali, veoma, veoma je važno da budete jači od tog straha, da ga gurate i nastavljate da koračate hrabro. To je moj životni stav. I, kada čovek poznaje sebe, onda može da pogleda propasti u lice i da bude spreman da, i kad padne, opet ustane na svoje noge", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije.

On je istakao da je imao veliku pomoć doktora, ali da ni tokom tretmana, nije želeo da prestane da trenira.

"Naravno, doktori su uradili predivan posao u mom slučaju, a imao sam i sreću da sam bio u dobroj fizičkoj kondiciji, jer nikada i nisam prestajao sa treninzima, dok sam istovremeno zadržao onaj moj snažni mentalitet koji mi je takođe veoma značio da prebrodim ovu bolest."

Dodao je i da je mnogo toga naučio o sebi i životu.

"Uz nju sam naučio i umetnost – strpljanja. To mi baš i nije bila jača strana... Uz to, one obične, normalne male stvari koje radim svakog dana, a koje praktično nikada nisam primećivao ranije, postale su mi nešto posebno. Više počnete da se osvrćete na svet oko sebe, da zapažate i osećate. Mada, sada sve osećam sa jačim intenzitetom, i radost i ljutnju", priznao je Mihajlović.

субота, 30. септембар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"