Realova misija bezuspešna, Siti nakon preokreta slavio u Madridu

Fudbaleri Mančester sitija savaldali su na gostovanju u Madridu ekipu Reala sa 2:1 u meču osmine finala Lige šampiona. "Građani" golovima Žezusa i De Brujnea znatno zadovoljniji očekuju revanš u Mančesteru 17. marta.

Malo je nedostajalo da fudbal još jednom priredi situaciju u kojoj bolja ekipa ne bi upisala pobedu.

Mančester siti je u Madridu bio bolji tim, imao inicijativu, kontrolisao tempo utakmice, ali je tek nakon preokreta upisao pobedu.

Velika borba se gledala na sredini terena gotovo za svaku loptu, a domaćin se primarno orijentisao na odbranu, a svoje šanse tražio u greškama rivala.

Real je u prvom poluvremenu imao samo tri udarca ka golu rivala, što je najgori učinak "kraljevskog kluba" na svom stadionu još od 2013. godine.

Siti je pokušavao preko Žezusa i Mareza, ali je na vrhuncu zadatka bio golman Reala Kurtoa. 

Ipak, ono što su čekali, fudbaleri domaćih su dočekali u 60. minutu. Olako su Rodri i Otamendi izgubili loptu, Vinisijus je to iskoristio kako bi otvorio kontru. Odlično je sve pratio Isko, koji se našao sam na drugoj stativi, primio loptu i rutinski matirao Edersona.

Ipak, Siti je uspeo da odnos snaga na terenu pretoči i u rezultat na semaforu. Iz ne toliko izgledne situacije u 78. minutu. De Brujne je nekako uspeo da centrira sa leve strane u peterac Reala, a tamo glavom loptu u mrežu sprovodi Žezus. Real se žalio na faul u napadu Brazilca pri skoku sa Ramosem, ali sudija Orsato i VAR tehnologija nisu delili to mišljenje.

Od tog momenta meč je dobio potpuno drugačiji ritam i utisak, pošto je Siti ispunio primarnu misiju postizanja gola u gostima.

"Građani" u igrali rasterećenije i uspeli da poboljšaju rezultat do kraja meča. Sterling je ušao u igru u 73. minutu, a samo deset minuta kasnije izborio je penal.

Karvahal je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, oborio Engleza, a sudija je dodelio najstrožu kaznu. Siguran sa bele tačke bio je Kevin De Brujne.

Do kraja susreta viđen je i crveni karton koji je zaradio Ramos. Defanzivac Reala morao je da spreči Žezusa koji je ulazio u stopostotnu šansu, čime je zaradio isključenje, pa neće moći da pomogne ekipi u Mančesteru.

Revanš na "Etihad" stadionu je na programu 17. marta. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво