Terzić: Istorijska godina, gradićemo novi stadion

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić ocenio je 2019. godinu kao istorijsku za klub i podsetio da su ponovljeni uspesi odbranom titule šampiona Srbije i učešćem u Ligi šampiona.

"Druga godina zaredom je istorijska i biće zlatnim slovima upisana. Mnogo je razloga za slavlje, u maju smo osvojili titulu, u avgustu opet ušli u Ligu šampiona, a danas smo godinu završili sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan u prvenstvu", rekao je Terzić sumirajući odlazeću godinu na svečanosti "Crveno belo veče" u hotelu Hajat.

On je naveo da su mnogi bili skeptici pre pet godina kada je, kako je naglasio, Zvezda bila pred gašenjem.

"Možda ću biti dosadan što ponavljam da je Zvezda bila klinički mrtva, to kažem jer se u Srbiji olako sve zaboravlja. Tada niko nije pomišljao da će Crvena zvezda biti u društvu velikana, ali dešava se sada... Danas je Zvezda dominantna u Superligi i na pragu je da osvoji treću uzastopnu titulu", rekao je Terzić.

Crveno-beli nastavljaju sa finansijskim oporavkom kluba, podvlači funkcioner Zvezde.

"Oko 92 odsto naših prihoda dolazi iz inostranstva, sve obaveze izmirujemo na vreme, a tu su i infrastrukturni radovi", naveo je Terzić, uz podsećanje da se na godišnjem nivou za omladinsku školu izdvaja oko tri miliona evra.

Terzić je dodao da je podignuta lestvica, ali i najavio za januar rekonstrukciju i podmlađivanje igračkog kadra.

Terzić je otkrio da bi trebalo za dve godine da se počne sa izgradnjom novog stadiona, koji bi koštao 200 miliona evra.

"Gradimo novi stadion, potrebno nam je dve godine da prikupimo dokumentaciju. Smatramo da će novi stadion biti pokretač kluba", rekao je Terzić.

Prema njegovim reccima novi stadion bio bi izgrađen na mestu sadašnjeg "Rajka Mitića", koštao bi 200 miliona evra sa kapacitetom 42.000 mesta.

"Svesni smo da smo vlasnici kvalitetnog zemljišta od 16 hektara. U pregovorima smo sa potencijalnim investitorima", naveo je Terzić. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво