Dejan Nedić za RTS: Penal i za Zvezdu, žuti karton za hvatanje lopte rukom

Mnogo prašine se podiglo oko suđenja na meču između Crvene zvezde i Kopenhagena, u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je završena nerešenim rezultatom 1:1. Za RTS je sporne momente prokomentarisao Dejan Nedić, bivši Uefa sudija i stručni konsultant RTS-a.

Tri situacije su bile sporne, penal dosuđen za goste, nedosuđen penal za Crvenu zvezdu, kao i hvatanje lopte rukom. Dejan Nedić je rekao da su oba penala morala da budu dosuđena po istom kriterijumu. Kao i da je igrač Kopenhagena morao da dobije žuti karton. 

"Kazneni udarac za Kopenhagen, portugalski sudija je ispravno dosudio, jer je igrač Crvene zvezde sa brojem 29 levom isturenom nogom faulirao protivničkog igrača i vidi se taj kontakt, najbolje, na trećem ponovljenom snimku", rekao je Nedić. 

"Sudija je morao da dosudi kazneni udarac i za Crvenu zvezdu, neki minut kasnije, jer po istom kriterijumu, odbrambeni igrač Kopenhagena je podignutom nogom napravio kontakt na nogu Bena, koji je bio u očiglednoj poziciji za postizanje pogotka i faulirao ga, trenutak pre nego što je Ben imao nameru da postigne pogodak. Time je sudija napravio očiglednu grešku, jer nije poštovao svoj kriterijum, koji je imao prilikom dosuđivanja prvog kaznenog udarca."  

"Drugu grešku na utakmici, portugalski sudija je načinio jer nije izrekao žuti karton gostujućem igraču, kada je ovaj sa namerom, rukom zaustavio loptu, koja je u tom trenutku bila u igri. Time je Crvena zvezda oštećena", zaključio je Nedić.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво