Matićev poljubac za čika Arsu

Škola fudbala Obrenovac 1905. obeležila je sjajan jubilej, 20 godina postojanja. Otvoren je i novi trening centar Nemanja Matić. Opširnije u priči Nemanje Matića.

Legendarni fudbalski stručnjak i terner Miodrag Arsović Arsa pokrenuo je u ratnoj 1999. godini školu fudbala Obrenovac 1905, koja je u prethodne dve decenije iznedrila veliki broj reprezentativaca naše zemlje. Nemanja Matić, Ivan Obradović i Filip Đuričić samo su neki od njih, a upravo su ta tri proslavljena fudbalera posetila svoje prve trenere na obeležavanju 20-godišnjice postojanja čuvene fudbalske škole.

Naši reprezentativci kažu, Arsa nas je pre svega naučio da budemo dobri ljudi.

"Tačno je, disciplina je na prvom mstu, ako nisi disciplinovan, ne možeš ni da napreduješ. Svi su oni dobri momci, iz dobrih porodica, i što je najvažnije, disciplinovani i radni. To je pravi put do uspeha", rekao je Miodrag Arsović, fudbalski trener FK Obrenovac 1905.

Arsović je ostavio, pre svega fenomenalne tenere, sjajne ljude da nastave da rade sa decom.

"Mislim da su ovi trenere koje imam ja sada, daleko najbolji u ovom poslu, zato što niko od njih koji su počeli pre 20 godina nije otišao. Specijalizovali su se za ovo i imaju oko, znaju šta kome treba, vode evidenciju, ako treba da se popravi leva noga, skok i tako dalje, oni sve to odrade i onda tek ja nastupam", dodao je Arsović.

"Sada imamo nekako prijateljski odnos, a ranije je to bio odnos trener-igrač i mi smo se njih nekako plašili... Kada smo ponovo ušli u svlačionicu, ja sam pitao Fiću Đuričića – 'Fićo hoće li sada Arsa ponovo da nas grdi?'... jer kada nam u poluvremenu kaže uđite u svlačionicu, to znači da nešto nije u redu", izjavio je Nemanja Matić, fudbaler Srbije.

Škola fudbala Obrenovac 1905. bavi se radom sa najmlađima, koji započinju svoje prve fudbalske korake, i u školi fudbala ostaju do 14. godine, a onda oni najtalentovaniji nastavljaju svoj put u drugim klubovima širom Srbije, Evrope i sveta.

"Najvažnije je to što nas je naučio da volimo fudbal, jer smo ovde kao klinci, bez obzira na to šta smo radili na treningu, koje vežbe, niti fizička priprema, niti bilo šta što oni danas rade, najvažnije je bilo to što smo voleli da dolazimo ovde da igramo fudbal i da pobeđujemo, to je najvažnije", istakao je Đuričić.

Naši reprezentativci i dalje pamte reči svog prvog trenera, Miodraga Arsovića.

"Da budemo skromni, istrajni, naravno uporni, naučili smo mnogo toga vezano za fudbalske stvari, i to je nekako ostalo od malena i to nas je pratilo kroz karijeru", naveo je Ivan Obradović.

Na terenima Fudbalskog kluba Obrenovac 1905. otvoren je i novi trening centar pod nazivom "Nemanja Matić".

"Sjajno je biti ovde, sa čika Arsom i svim ljudima sa kojima sam nekada radio i lepo ih je videti sve zajedno na okupu. Čini mi se da iz godine u godinu sve više dece ima što me posebno raduje. Na ovom terenu ovde sam i ja počeo da igram fudbal", dodao je vezista Mančester junajteda.

"Ovo je zaista izvanredno, veoma lepo i vraća 20 godina unazad, i oni sami, naši reprezentativci, a moji bivši igrači kada dođu, sećaju se kako su oni nekada dolazili da gledaju neke druge, a sada su oni u ulozi i znaju koliko to deci znači i oni zaista svake godine dođžu i to ispune, i deca su više nego zadovoljna, kao i mi, njihovi stari učitelji", obrazlaže Miroslav Mitrović, trener škole fudbala FK Obrenovac 1905.

"Arsa uvek organizuje nešto da nas okupi i malo je takvih ljudi u Srbiji koji sa takvim entuzijazmom prilaze ovoj deci i naravno da ću se uvek odazvati pozivu", dodaje Nemanja Matić. 

Jedno je sigurno – ovakvim pristupom i radom, nema sumnje da će škola fudbala Obrenovac 1905. i u narednim decenijama iznedriti još mnogo reprezentativaca naše zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво