Trka se nastavlja: Zvezda ide u Kruševac, Partizan čeka Vojvodinu

Utakmicama tokom vikenda u Superligi se nastavljaju borbe za pozicije na čelu i začelju tabele. Fudbaleri Crvene zvezde pokušaće protiv Napretka da obezbede pobednički put posle poraza u "večitom" derbiju, dok Partizan očekuje teška utakmica protiv Vojvodine. Kada je u pitanju plej-aut Spartak ima veliku šansu da obezbedi opstanak.

Nakon trijumfa crno-belih u utorak od 3:1, "večiti" rivali imaju po 40 bodova na tabeli, ali je Zvezda u prednosti ako tako ostane u preostalih šest kola plej-ofa Super lige.

Zvezda od 19.00 igra protiv Napretka u Kruševcu, gde je početkom prvenstva u julu bilo 2:2. U drugom međusobnom meču sezone, Zvezda je kod kuće slavila 1:0. Crveno-belima samo sve pobede do kraja garantuju odbranu titule.

Partizan od 17.00 dočekuje Vojvodinu, jedinu ekipu koju nije pobedio ove sezone. Novosađani su u Beogradu pobedili 3:1 u avgustu, dok je u novembru u Novom Sadu bilo 0:0.

Partizan je najavio besplatan ulaz na stadion i ovde mora da pobedi da bi ostao u trci sa Zvezdom.

Vojvodina je u prošlom kolu pobedila kod kuće Napredak sa 2:1 golom u nadoknadi vremena.

"Lale" imaju 33 boda na trećem mestu, poslednjem koje vodi u Evropu, sa šest bodova više od Mladosti.

Ekipa iz Lučana u ovom kolu ide u goste Javoru. Mladost je u prošlom kolu pobedila niški Radnički 3:2, dok je Javor igrao 1:1 sa Voždovcem. U poslednjoj utakmici plej-of grupe, sastaju se Radnički i Voždovac.

Kada je u pitanju plej-aut, Spartak je pobedom nad Metalcem u prošlom kolu završio veliki posao i sada ima 10 bodova više od pretposlednjeg Borca. Eventualnom pobedom nad Radnikom sutra bi praktično obezbedio opstanak.

Radnik je u prošlom kolu neočekivano u gostima pobedio Čukarički 2:1. "Brđani" sutra idu u goste Borcu, koji je u prošlom kolu pobedio Rad 2:1 i pomerio se sa dna tabele.

Čukarički ima dva boda manje od Spartaka i dva više od Rada, koji ide u goste "fenjerašu" Novom Pazaru. U plej-aut grupi u nedelju igraju Metalac i Bačka.

Subota:

Partizan - Vojvodina 17.00
Napredak - Crvena zvezda 19.00
Borac - Čukarički 17.00
Novi Pazar - Rad 17.00
Radnik - Spartak 17.00

Nedelja:

Javor - Mladost 19.00
Radnički Niš - Voždovac 19.00
Metalac - OFK Bačka 17.00

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару