Kaznite Putina, oduzmite Rusiji Mundijal!

Potpredsednik britanske vlade Nik Kleg zatražio je da se Rusiji oduzme organizacija Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, kako bi predsednik Vladimir Putin bio kažnjen za, kako je rekao, "ratoborno ponašanje" u ukrajinskoj krizi.

U intervjuu za Sandej tajms, Kleg se založio i za oštrije sankcije prema Rusiji i ocenio da je "nezamislivo" da Putin dobije priliku da iskoristi najveći fudbalski događaj i ojača svoj položaj.

Klegov predlog je usledio pošto je nekoliko nemačkih poslanika zatražilo da se mesto održavanja Svetskog kupa izmesti iz Rusije zbog njene navodne umešanosti u rušenje malezijskog putničkog aviona iznad Ukrajine, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

"Posle ovog strašnog, strašnog rušenja aviona, od suštinske je važnosti da Evropska unija zauzme čvrst stav prema Vladimiru Putinu", rekao je lider liberalnih demokrata, manje članice britanske vladajuće koalicije.

"Moramo da uvedemo oštrije sankcije, ali moramo i da jasno pokažemo da ne može da očekuje privilegiju da u svetskim poslovima bude u vrhu, a da pri tome nije spreman da deluje po njihovim osnovnim pravilima", rekao je Kleg.

On je ocenio i da je Putin već iskoristio i Zimske olimpijske igre u februaru ove godine u Sočiju, što je bilo u njegovom interesu, i da bi Svetski kup u Rusiji bio od "ogromnog značaja za njega lično".

Rusija odlučno odbacuje učešće u rušenju malezijskog aviona. Svetska fudbalska organizacija (Fifa), koja podržava održavanje sledećeg Svetskog prvenstva u Rusiji, ocenila je u petak da bi to "doprinelo pozitivnim promenama" u toj zemlji.

Predsednik Fife Sep Blater ranije je odbacio zahteve da se mesto održavanja Svetskog prvenstva promeni zbog pripajanja poluostrva Krim Rusiji.

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво