Читај ми!

Terminator Đoković

Prvo srpsko finale je dobijeno! Novak Đoković je u dramatičnom i iscrpljujućem meču savladao Endija Mareja sa 3:2 (6:3;3:6;6:7;6:1;7:5) i plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije. Novak će u nedelju braniti titulu protiv Španca Rafaela Nadala.

Najboljeg tenisera sveta u finalu turnira u Melburnu čeka Rafael Nadal.Đoković će se sa Nadalom u nedelju sastati 30. put. Španac vodi sa 16:13, ali Đoković je pobedio poslednjih šest susreta, svih šest u finalima. Poslednji put Nadal je savladao Đokovića 24. novembra 2010. godine na završnom turniru Masters serije u Londonu.

Iscrpljujući,izuzetno dramatičan meč, sa mnogo dugih razmena udaraca, poput poena u drugom setu koji je posle 41-og udarca dobio Đoković, najbolji teniser sveta je počeo samouvereno,da bi se, posle krize sredinom meča, ponovo vratio sigurnoj igri i pobedio u finišu.

Meč počinje opreznom i napetom igrom u kojoj ni jedan ni drugi teniser nisu iskoristili prve šanse za brejk. A onda od četvrtog gema počinje teniski mini triler. Đoković uspeva da dođe do brejka za 3:1, Marej odmah uzvraća brejkom 3:2, ali odmah potom gubi svoj servis 4:2.Do kraja seta Đoković održava razliku i stiže do 1:0 u setovima.

U drugi set Đoković ulazi novim brejkom i vođstvom od 2:0. I na sledećem servisu ima šansu za novi brejk, ali Marej uspeva da se spase. A onda ponovo obrt, ovoga puta na servis Đokovića, Marej brejkom izjednačuje i sigurnom igrom uzima svoj servis, da bi novim brejkom prešao u vođstvo2:4. Nole se ne predaje i sada on uzvraća brejkom i servira za izjednačenje. Ali ne uspeva. Na 3:5 Marej servira za izjednačenje i uspeva- 1:1 u setovima

Đoković je podsetio da su on i Marej prijatelji već dugo i da je lepo kada je uspešan i onaj sa kojim si odrastao. "Naše prijateljstvo je dugo, još od vremena kada smo imali po 12 godina. Kada ste prijatelj sa nekim prilično dugo, onda imate mnogo poštovanja prema njemu. Mislim da je to obostrano, a zajedno treniramo kada god to možemo", rekao je srpski teniser.

Treći set počinje sa čak pet brek lopti za Mareja koje ne uspeva da realizuje. Đoković vraća poljuljano samopouzdanje i dobija svaj servis.Ali u nastavku je ponovo u problemu. Na njegovom servisu Marej opet ima tri brejk lopte.Treću ne uspeva da spase i Marej vodi sa 1:2.Novak odmah uzvraća i izjednačuje, onda je opet u problemu na svom servisu ali uspeva da dobije gem spasivši dve brejk lopte. Razmena poena traje do 5:4 za Noleta koji stiže do brejk i set lopte. Prvu ne koristi, ali stiže do druge.Ne koristi ni nju a Marej uspeva da stigne do izjednačenja 5:5. Ulazi se u četvrti sat igre. Sada Marej stiže do dve brejk lopte.Drugu koristi i na Đokovićevu grešku osvaja brejk 5:6. Đoković odmah uzvraća brejkom i sa 6:6 se ulazi u taj-brejk. Tri set lopte za Mareja 3:6. koristi drugu i vodi sa 1:2.

Đoković brejkom počinje četvrti set i ekspresno stiže do pobede u setu i izjednačenja 2:2. Nastavlja istim tempom i u odlučujućem, petom setu, ali Marej uspeva da zadrži svoj servis 1:1.Ulazi se u peti sat sat igre.Nova drama na servisu Mareja kod 2:1 jer se naizmenično smenjuje prednost a Novak ne uspeva da realizuje par brejk lopti. Ipak 2:2. Opet Noletova šansa ra brejk. Prvu loptu ne koristi ali druga vodi do prednosti! A onda opet drama, na Noletov servis Marej uzima brejk. Na 5:5 i Đokovićev servis Marej opet ima dve brejk lopte ali ne uspeva da ih realizuje. Opet šansa za Mareja!Ne uspeva i Nole u prednosti koju realizuje za 6:5!A onda u dramatičnom nastavku stiže do pobede i finala Otvorenog prevenstva Australije.