S Tamarom u akciji - druga sezona, petkom u 21.00 na RTS 1

Dok su tokom avgusta gledaoci Prvog programa RTS-a pratili reprizu prve sezone serijala "S Tamarom u akciji", autorka i njen tim već su započeli snimanje novih epizoda. Ovoga puta pomagaće sunarodnicima na jugu Srbije koje ćemo upoznavati od 30. septembra petkom u devet uveče na Prvom programu RTS- a.

Tamara Grujić, autorka i producent serijala "S Tamarom u akciji": "U 16 novih epizoda, pomoćićemo socijalno ugroženim porodicama koje žive na teritorijama Niškog, Jablaničkog, Pčinjskog, Topličkog i Pirotskog okruga. Bićemo u Nišu, Leskovcu, Prokuplju, Kuršumliji, Vranju, Pirotu i okolini. Pripremali smo se tokom čitavog leta, otkrili divne i neobične priče o ljudima koji tamo žive. Obići ćemo i mesta za koja se do sada nije mnogo znalo (banje, kanjone, visoravni). Kao i u prvom serijalu, potrudićemo se da vam dočaramo način života i svakodnevicu i ovih naših sugrađana.

Već u prvim epizodama podsetićemo zašto "U Vranje nema laganje", čime je sve je lepa Jelena zaslužila da joj bude posvećena pesma ("Pusto, pusto, pusto mi je sve"), videćete Koštaninog unuka, saznaćete kakva sećanja na dedu - čuvenog pisca Boru Stankovića čuva njegova unuka, zašto je jedan Beograđanin živa legenda Vlasotinca, odgonetnućemo neke od recepata kulinarskih specijaliteta ovoga kraja..."

Produkcioni tim je nepromenjen: muziku ponovo potpusuje Rambo Amadeus, grafički dizajner je Slavimir Stojanović a novi su - majstori! Oni su naravno sa juga Srbije, najbolji, spretni brzi i vešti a predvodi ih šef, Ivan Božilović Boža.

Tamara i tim njene produkcijske kuće ("Triangl") su i ovoga puta vrlo pažljivo birali porodice kojima će pomoći. Podršku i saradnju su dobili sa svih strana - od novinara dopisništva RTS-a u Nišu, lokalnih radio i TV stanica, podaci o porodicama stizali su i na sajt emisije i sajt RTS-a, putem društvenih mreža. Kao i u prvoj sezoni, i ovoga puta Tamara je tesno sarađivala centrima za socijalni rad i lokalnim samoupravama na teritorijama svih opština juga Srbije.

Tamara Grujić: "S Tamarom u akciji" je inicijalno humanitarni projekat, zato jedva čekam da ponovo obradujemo još mnogo dobrih ljudi i učinimo nešto lepo za druge. Uz veliku zahvalnost na izuzetnoj podršci prethodnom serijalu, u drugu sezonu sezonu stupamo nadahnuti i rešeni da istrajemo u realizaciji ovog jedinstvenog programa, emisija koje slave život i porodične vrednosti a istovremeno su edukativne, informativne i zabavne - za sve generacije gledalaca."

"S Tamarom u akciji" od 30. septembra, svakog petka od 21.00, RTS1

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво