Imaginarni pejzaži

U večerašnjoj emisiji predstavićemo ostvarenja kanadske autorke Frans Žoben, pre svega numere sa njenog najnovijeg albuma „Scene”, kao i sa ostvarenja „Singulum” i „Bez repera”.

Frans Žoben je umetnica i kompozitorka iz Montreala, koja se bavi i stvaranjem elektronskih kompozicija i zvučnih instalacija, u koje inkorporira muzičke i vizuelne elemente inspirisane arhitekturom. Njena dela su izlagana širom sveta, a takođe je objavljivala za neke od vodećih kuća posvećenih elektronskoj muzici poput Bake/Štalplat, RumForti, Baksaru, Mjutek i drugih, sarađujući sa Štefanom Matjuom, Rijodžijem Ikedom, Markom Felom i Ričardom Šartijeom. Dobitnica je prestižne kanadske nagrade Opus za koncert godine u okviru kategorije elektroakustike, za nastup na festivalu AKUZMA 8.

Album Scene ova umetnica je objavila 17. novembra za kuću L-INE Imprint. Ovo ostvarenje je posvećeno finskom muzičaru Miki Vainiju, koji je preminuo u aprilu, i koji je bio njen dobar prijatelj. Žoben je kao jedino obrazloženje ponudila sledeće reči: „Značaj promene je nepromenljivo, pod uslovima linearnog vremena, večnost će doneti utehu".

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво